"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 6 ביוני 2014

עוגיות מהירות ללא אפייה

זה התחיל מזה שהכנו עוגיות שוקולד צ'יפס
ואז כשקמח השקדים היה כבר מחוץ לפריזר (כבר כ"כ הרבה זמן לא אפיתי...) החלטתי להכין את המרציפן החמוד הזה ואז במהלך הכנתו, כשהחומרים התערבלו במעבד המזון דגדג לי לערבב פנימה עוד כמה דברים.
ופתאום זה כבר לא היה מרציפן, אלא מעין עוגיות אחרות, שבכלל לא צריך לאפות ומוכנות ממש מהר.
קל לאחסן אותן במקרר והן בכלל טעימות יותר אחרי קירור- קלאסי לחום הקיץ, נכון?

חומרים

כוס קמח שקדים/ שקדים טחונים
1-2 כפות דבש/ סילאן/ מייפל
כפית תמצית וניל
1 כוס קוקוס טחון
1 כף חמאה/ שמן קוקוס (לגירסא טבעונית)

אופן ההכנה

מערבלים את כל החומרים יחדיו במעבד מזון.
יוצרים כדורים בידיים ומניחים בכלי.
אפשר להניח במרכז כל כדור 1/2 שקד ולשגר למקרר.

העוגיות מעולות כשהן קרות