"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 7 בספטמבר 2014

תבשיל עוף, גזר ודלעת

בראשון לספטמבר היינו בעיירה נחמדה על הריין. צד אחד בגרמניה והשני בצרפת.
הילדים נגנבו על האפשרות הזו של להיות רגע פה ורגע פה וממילא היינו זקוקים למשהו באתר קרוואנים שהיה בצד הצרפתי, אז עברנו.
אחרי הסידורים מצאנו גן שעשועים קטן על הנהר בצד הצרפתי ובזמן שאני בישלתי כולם שיחקו או קראו שם


חומרים

4-5 כרעיים (המשולש, או איך שקורים לו. בתכלס, כל חלק ילך לדעתי)
בצל
3-4 גזרים
חצי דלעת ערמונים (יש פה כאלה יפות)
4-5 שיני שום
שמן קוקוס
מלח, פלפל, קארי *** לפרוטוקול האוטואימוני AIP בלי קארי ופפריקות ***
רסק עגבניות (אופציונלי) ***לא מתאים לפרוטוקול האוטואימוני AIP ***

אופן ההכנה

במחבת מחממים את השמן וצורבים את נתחי העוף משני צידיהם לסגירה קלה. זה תלוי בנתח שבחרתם, כמובן, אם כי זה לא צריך לקחת הרבה זמן, ממילא העוף יתבשל אח"כ.

קוצצים את הגזר, הבצל, הדלעת והשום.

בסיר מחממים שמן קוקוס ומכניסים את הבצל ואחרי כמה דקות של ערבוב גם את השום, הגזר ופיסות הדלעת לערבוב.
אחרי כמה דקות מוסיפים גם את התבלינים (תרגישו חופשי לאלתר פה, כותבת את מה שיש איתי פשוט) ומערבבים היטב שוב.
מערבבים את רסק העגבניות בכמות המים שרוצים להוסיף לתבשיל (או הציר, אם יש), מוסיפים את נתחי העוף לסיר ואחריהם את הנוזלים ומביאים לרתיחה.
אחריה מקטינים את האש ומבשלים עוד 30-40-50 דקות, או עד שנראה לכם שזה מוכן



זה נטרף אצלנו עם אורז ואח"כ נשארו קצת נוזלים, מעין ציר, בו השתמשנו לתבשיל הבא ביום שאחרי (בולונז, שיצא מהמם בזכות הציר הזה...)

כן, אני יודעת שאני ממחזרת תמונות...
ככה זה כשמתחזקים שני בלוגים במקביל, לפעמים דברים מצטלבים
ולא כולם קוראים אותנו שם...