"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 7 באוקטובר 2014

קח עוד כבד, אתה יודע למה

מדיי פעם עולה הצורך והרצון לאכול כבד.
בקר.
ואני מצליחה למצוא בסופר.
טרי.
לא של חזיר (עניין לא בהכרח פשוט באירופה).
אז אני מכינה ונרגעת לזמן מה


מטגנת בשמן קוקוס הרבה בצל,  שום ופטריות
גם ריבועי תפוח שנותר על השיש השתלבו פה יפה
מלח,  פלפל בנדיבות
והופ נכנסים גם נתחים דקיקים של כבד בקר

אחרי ערבוב קצר מוסיפה בזיליקום קצוץ
מהעציץ שלי
בתאבון