"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 10 באוקטובר 2014

חצילים חתוכים וקלויים

בהמשך לפוסט על הירקות הקלויים, רוצה לתת כבוד לחצילים בנפרד (וגם, יש לי אינטרנט, אז אני עפה עליו, כי מי יודע מתי יהיה שוב...).

לא תמיד בא לי חצילים, ומצד שני יש תקופות שבא לי לאכול חצילים המון.

חצילים קלויים על המחבת נאכלים פה הרבה בתקופה האחרונה.
הם סופר טעימים, רכים ומתקתקים כאלה וגם קל ומהיר להכין אותם. צ'יק צ'ק, בלי הרבה הכנות מראש.

אני חותכת אותם לריבועים קטנטנים וקולה עם שמן קוקוס על המחבת, תוך כדי ערבוב, במשך כמה דקות.
עד שהם מתרככים ונצרבים.
ואז....



אז אפשר להוסיף להם שום קצוץ ובזיליקום או פטרוזיליה ולאכול ככה עם קצת מלח, כמנה צדדית.
או להשתמש בהם כבסיס לחביתה, ביחד עם פטריות נגיד, ופרמזן מגורד או מוצרלה.
או לשפוך מעליהם טחינה ומעט מלח למעין סביח שכזה...



יש לכם עוד רעיונות?