"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 25 במאי 2015

סלט טונה- ביצים מהיר

טוב, זו לא באמת ארוחה.
אני יודעת.
ובעצם למה לא?
הסלט הזה הוא בהחלט משהו שיכול להיות בסיס לארוחה, או אפילו ארוחה מהירה וקלילה.
מי שרוצה יכול לאכול עם לחם, ואפשר גם בלי... פשוט עם ירקות, או כחלק מהרבה סלטים בארוחה

חומרים

5 ביצים קשות
חבילת טונה במים (מסוננת)
2 כפות מיונז (אפשר בייתי) *** לדפ"מ SCD כדאי להכין עם מיונז בייתי ***
מלח, פלפל

אופן ההכנה

במזלג מועכים את הביצים הקשות עד שהן מפוררות היטב.
מוסיפים את המיונז והתבלינים ומערבבים.
[בשלב הזה מי שלא אוהבת טונה- כמוני- יכול לשים לו מנה בצד, או לנשנש כפי שזה]
מוסיפים את הטונה, מערבבים היטב ו voila זה הכל!

אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, ואפשר פשוט להכין על המקום ולאכול.
כמובן שאפשר לשדרג עם הוספת ירקות, חמוצים למיניהם ועוד ועוד כיד הדמיון (עד לדרגת הניסואז ועוד).
מהיר, טעים ומשביע