"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 18 בספטמבר 2015

המתכון מלונדון של הרוטב המהמם לעוף בתנור ששכחתי לפרסם

באמת מזל שגוגל מכריח אותי למחוק דברים כי נגמר לי המקום.
כך אני יכולה לעבור על תמונות ישנות, לנקות וגם למצוא דברים ששכחתי מהם.
טוב, זה לא היה כל כך מזמן, רק לפני כחודש וחצי, ובכל זאת שכחתי מהמתכון הזה...
טוב, חזרנו לארץ... עברנו בית... ואזור... נחתנו... התקרקענו...
הרבה דברים עברו עלינו בתקופה האחרונה!

מזל שאני יכולה לחזור עכשיו למתכון הטעימי הזה לטובת קוראי הבלוג


כמה שיני שום, חופן עלי בזיליקום ורוזמרין, בצל סגול קטן

כף גהי (זה מה שמצאתי שם) וכף חרדל *** לדפ"מ SCD למצוא סוג "כשר" ל AIP להסיר ***
אפשר חמאה במקום
אפשר שמן קוקוס / זית לגירסא כשרה או ל AIP

נתחי עוף לבחירתכם, שטופים ומוכנים בקערה

הכל נכנס לבלנדר, ביחד עם תפוז שמצאתי ומלח פלפל

איזה צבע מהמם, נכון?

שופכים על העוף

ומעסים היטב
נותנים להכל לנוח קצת ביחד, לספיגת טעמים

בינתיים קטינו בחלון עושה פרצופים


וגם חתכתי ירקות שייאפו מתחת לעוף בתבנית, שיקבלו גם טעמים
אפשר גם להחליט להפוך...
אפשר  180-200 מעלות בתנור לכשעה
ואפשר גם 150 מעלות ל 3 שעות בערך
תלוי בכם

יצא דלישס במיוחד!