"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 2 בספטמבר 2015

פסטרמה מהירה- פוסט הפתעה

נכון, יש פה מתכון מהמם לפסטרמה שדעאל שלו (הלוא הוא "מר קדמוני") שיתף איתנו פה בבלוג, לפני אי אילו שנים (מה שגורם לי להבין שלבלוג הזה כבר יש פז"מ רציני!!!) ואותו אני נוהגת להכין בואריאציות כאלה ואחרות, אולם מה לעשות שעברתי למקום חדש ואני עוד לא מספיק מאורגנת פה...
נגיד, אין לי את הרשת הזו שהייתי מקבלת מהקצב שלי בכרכור בכל פעם שקניתי חזה הודו לפסטרמה... וגם פתאום ראיתי שאין לי מספיק זמן להשרות ולהכין יום לפני (מה שיוצא מצויין), אז החלטתי ללכת על גירסא מהירה יותר. מעכשיו לעכשיו.

יש חזה הודו במקרר, איך בצהריים תהיה ממנו סוג של פסטרמה לארוחה (ואולי, לא בטוחה בכלל, לשאריות למחר...)

וגם.... מסתבר שזהו הפוסט ה- 500 בבלוג !!!
אז החלטתי לנסות משהו קצת אחר, לצלם לכם בוידאו.
נראה איך זה ייצא, אה?
אני מזהירה כבר מראש שהאיכות של הסרטונים לא משהו... זה עוד מאד חדש לי, אני מצלמת מהמצלמה של הנייד... אז תהיו סלחניים, טוב?
























אז מה היה לנו?

חזה הודו אחד 1 ק"ג בערך
תערובת תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מעושנת, כורכום
*** לפרוטוקול האוטואימוני AIP אפשר להכין עם תערובת תבלינים "כשרה" ללא פפריקה, זרעים וכד' ***
2-3 שיני שום כתושות

מעסים את חזה ההודו בתערובת התבלינים
נותנים לו לעמוד עם התערובת במשך כמה שעות במקרר, בתבנית מוארכת של לחם או עוגה 
מכניסים אותו לתנור המחומם ל 150 מעלות למשך כשעה וחצי, בודקים שהוא לא נשרף/ מתייבש וגם שהוא אכן ייעשה מספיק טוב גם בחלק הפנימי. במידת הצורך משאירים ליותר זמן בתנור

מוציאים מהתנור ופורסים לפרוסות דקיקות ככל הניתן, בסכין או עם פורס חשמלי (למי יש כזה ויכול להמליץ? אני חותכת בסכין...).
אפשר לאכול חם או קר, במידה ונשארות שאריות (לא בטוחה שיישארו פה...).
כדאי גם, אם כבר, להכין כמות גדולה יותר, אם כבר מפעילים את התנור, כדי לוודא שבאמת יישארו שאריות!
בתאבון ופוסט 500 שמח לכולנו!