"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 13 באוקטובר 2015

עוגיות נחמדות לבוקר, לקפה, לנשנוש, לבית הספר- תחליטו אתם

התעוררתי אתמול קצת מוקדם מכרגיל ולרגע נלחצתי שלא יהיה לילדים מה לאכול בבוקר.
הם בד"כ לוקחים פרי כלשהו, אולם כל הפירות נגמרו בדיוק...
אז החלטתי לעשות משהו מהיר כזה.
סרקתי את המטבח וגיליתי מה נשאר (2 תפוחים קצת ישנים, בננה מעוכה...)
הכנתי את העוגיות האלה על הבוקר ועד שכולם סיימו להתארגן, הן היו מוכנות.

השני שלנו הכי התלהב, אכל 2 ולקח עוד כמה לביה"ס
בצהריים הוא סיפר לי שחלק אותן עם חבר ועם הסייעת הכיתתית שכמובן מייד ביקשה מתכון
אז הוא הושיב אותי לכתוב לה את המתכון 
מה, אני לא אשתף גם אתכם בו?





וזו הייתה ארוחת הבוקר שלי, עם שמנת של פעם




חומרים

2 תפוחים
בננה בשלה
4 תמרים- שכחתי אותם במתכון הכתוב!!! מחדל
2 ביצים
כפית תמצית וניל *** לדפ"מ SCD צריך לבדוק אולי להסיר ***
כפית קנמון
כוס קמח שקדים
כף קמח קוקוס
1/2 כוס פתיתי קוקוס
1/2 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום/ סודה לשתייה ***לדפ"מ SCD סודה לשתייה בלבד ***


אופן ההכנה

לחמם לתנור ל180 מעלות.
להכין תבנית עם נייר אפייה.
במעבד מזון לקצוץ תפוחים, תמרים ובננות היטב.
מוסיפים ביצים, וניל, קנמון.
בשלב הבא ייכנסו פנימה הקמחים, הקוקוס ואבקת האפייה לערבול טוב טוב וסופי.

על תבנית האפייה "מורידים" כפות מהתערובת ומשטחים מעט.
העוגיות לא תופחות מאד, אז אין בעיה קצת לצופף.
אופים כ-15 דקות, או עד שהקצוות מתחילים להשחים.
נותנים לעוגיות להצטנן ולהתייצב קצת ואז אפשר לאכול.

תוספת מאוחרת: שכחתי לרשום שמומלץ לשמור את העוגיות בכלי סגור במקרר.
אם רוצים, אפשר כשאוכלים אותן לחמם מעט, או לאכול קרירות או בטמפרטורת החדר.


כאמור, מצויין כארוחת בוקר (מאד ממליצה ביחד עם שמנת של פעם...), נשנוש ביניים, לתת לילדים לביה"ס וכו'.

בתאבון!