"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 15 בנובמבר 2015

ביצים לארוחת בוקר, אניבאדי? טוב, אפשר גם בערב וגם בצהריים

ביצים הן מזון משביע ומזין ביותר.
הן מכילות חלבון מלא (כלומר, את כל חומצות האמינו החיוניות להן זקוק הגוף ושאינו יכול לייצרן בעצמו), שומנים איכותיים וכן רכיבי מזון חיוניים שלא תמיד קל להשיג במזונות אחרים, כמו כולין, למשל, אחד מויטמיני ה-B החיוניים לנו שהוא חומר מוצא לייצור מוליכים עצביים החיוניים לנו כל כך לאינספור תיפקודים בגוף, סלניום ועוד.

אז נכון, ביצים מכילות כולסטרול. אולם יותר ויותר מתברר לנו שאל לנו לחשוש מכולסטרול. במיוחד בזה המגיע באופן טבעי מהמזון, בצורתו הלא מעובדת, כמו בביצים, בשר, עוף ודגים.
המלצות ארגוני הבריאות בעולם בנוגע לכולסטרול מתחילות להשתנות ומי שירצה לקרוא עוד מוזמן לקרוא את הפוסטים של ידידיי דעאל שלו ומיקי בן דור המביאים גם קישורים רבים שניתן לעקוב אחריהם, כגון הדו"ח האחרון (2015) של הועדה המייעצת האמריקאית לענייני תזונה.
בל נשכח גם שביצים מכילות גם לציטין, חומר שתפקידו לפרק את השומנים. כך שניתן לראות שאין כל חשש באכילת ביצים ואפילו אכילה מרובה שלהן, אם בזה חשקה נפשכם.
אני לא רואה סיבה אמיתי להגביל את כמות הביצים הנאכלת מדיי יום.

מלבד, כמובן, הנימוק המוסרי.
שהוא חשוב ביותר, אין ספק!
והוא כרוך באופן הגידול של התרנגולות.
נושא מאד משמעותי בעיניי.
לכן, ממליצה על צריכה קבועה של ביצי חופש, אורגניות שנהנו ממרעה חופשי.
לא קל למצוא את זה, יש לזה מחיר גבוה ועדיין, אם נבחר בביצים כאלה, נקבל מקור זול יחסית לחלבון ושומנים איכותיים.
תמיד אפשר גם לגדל לבד... עבור מי שזה אפשרי לו (מבחינת סביבת מגורים) זו דרך נפלאה להתקרב למקורות המזון ולהחזיר לתרנגולות את שאריות המזון שאנחנו אוכלים. מעגל מזין שכזה.

אכילה של מנת ביצים שמתאימה לצרכים שלנו מבטיחה גם שנשבע, כך שלא בהכרח נהיה זקוקים ללחם בשביל המטרה הזו.
כך שארוחה של ביצים וירקות, עם תוספת של אבוקדו/ סרדינים/ טונה או כל מה שמתאים לכם יכולה בהחלט לספק ארוחה שלמה, מאוזנת ומגוונת מספיק ללא הצורך בדגנים או קמחים למיניהם.
זה משמעותי ביותר עבור אלה שבוחרים שלא לצרוך לחם או קמח מסיבה כזו או אחרת.
זה משמעותי גם עבור אלה המפתחים מודעות לנזקי הגלוטן ומעוניינים לצמצם את צריכת הקמח מטעמים אלה, לאו דווקא כי אובחנה אצלם בעיה בריאותית הכרוכה בגלוטן.
זה משמעותי גם עבור אנשים המעוניינים לרדת במשקל, או לשמור על משקל מתאים, או כאלה הסובלים ממחלות אוטואימוניות/ דלקתיות ועוד.

ביצים הן גם מזון נפלא ופשוט עבור ילדים, אנשים מבוגרים וכאלה הסובלים ממחלות למיניהן.
יש, כמובן, את אלה האלרגיים לביצים, או הנדרשים להמנע מהן בתקופות של טיפולים שונים, לצורך הבראה.

בקיצור, ביצים בהחלט יהיו הבחירה המועדפת עלי לארוחת בוקר או ערב ולפעמים באמת לצהריים.

הנה כמה מנות ביצים מהתקופה האחרונה


ביצים מקושקשות עם שאריות ירקות (שהילדים לא אכלו): בצל, עגבניה וצנונית
על אבוקדו מעוך, עם גבנצ

שוב שאריות ירקות ותבשילים (הפעם גם עם אפונה) מוקרמות עם ביצים וסלטים מסביב
פלפלים קלויים וסלט כרוב אדום

ירקות, פסטרמה בייתית, ציר עצמות, קייל וסלרי עם ביצים
ופלפלים קלויים
פריטטה גדולה עם דלעת, פלפל, בצל, פטרוזיליה, קצת שמנת וקשקבל

אז כמה ביצים אכלתם היום?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה