"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 25 בפברואר 2016

אכילה ריגשית

לפעמים אנחנו לא במצברוח משהו, נכון?
אצלי זה לגמרי בא לידי ביטוי במטבח

בבוקר שרפתי את הקרוטונים שניסיתי להכין (מהלחם שהילדים השאירו)

ואז ראיתי שישנם כמה חצילים במקרר אז חתכתי אחד לריבועים קטנים והקפצתי עם שמן קוקוס
שימו לב שגם פה הם כמעט נחרכו להם. הספקתי לעצור בזמן... יצא טעים!

ואז הכנתי סלט שלא אופייני לי לשעות הבוקר בכלל- עם שומר, צנוניות, בצל והרבה לימון!

טוב, מודה שהיה יכול להיות הרבה יותר גרוע...
יכולתי לא להכין בכלל כלום ואז לא הייתה לי ארוחת בוקר ולא הרבה לצהריים...
יכולתי לאכול שטויות כל הבוקר...
יכולתי... ויכולתי...

אבל זו אני ואלה הנטיות שלי- מה שלכם?