"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 4 בפברואר 2016

"צ'יפס" גזר מהיר

התחשק לי צ'יפס גזר כזה, אולם לא היה לי זמן לחכות עד שהם יהיו מוכנים בתנור, כמו שאני נוהגת לעשות פעמים רבות.
לכן החלטתי להקפיץ אותם בסיר

חומרים

2 גזרים גדולים
1-2 כפות שמן קוקוס
מלח גס

אופן ההכנה

חותכים גזרים למקלות



בסיר/ ווק מחממים שמן קוקוס וכשהוא חם זורקים פנימה את הגזרים ומערבבים היטב במשך כ-10 דקות. הגזרים הופכים "עמומים" קצת יותר בצבע.
זורקים את המלח פנימה ומערבבים עוד קצת



מוסיפים מעט נוזלים, סוגרים עם מכסה לכמה דקות, כדי שהכל יתבשל ויתאדה ומכבים את האש.
עניין של כ10-15 דקות והכל מוכן



תוספת נפלאה לכל ארוחה!