"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 14 ביולי 2016

קוביות חצילים בתנור בחלב קוקוס

תבשיל חצילים לעצלנים, ככה אני רואה את זה....

חותכים חצילים לקוביות, מוסיפים מלח ושמן זית בנדיבות (חצילים אוהבייייים שמן) ומכניסים לתנור המחומם על 180 מעלות עד שהם קלויים היטב לטעמכם.

או אז מוסיפים 1/2-1 פחית של חלב קוקוס משובח ללא חומרים משמרים ופטרוזיליה קצוצה (כן, אפשר כוסברה או בזיליקום, או כל שילוב שמתאים לכם) ומחזירים לתנור לעוד כעשר דקות

רגע לפני הכניסה לתנור

רגע אחרי
זה פשוט, נכון?
מהיר, טעים וכמעט ללא עבודה...
מה אתם אומרים, תנסו?