"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 24 ביולי 2016

עוד אג מאפינס

מאז שהעליתי את המתכון לספייסי אג מאפינס הכנתי עוד המון גירסאות של אג מאפינס.
זה דיי פשוט בסך הכל... 
מניחים הרבה ירקות בתבנית שקעים, שופכים מעל ביצים מקושקשות היטב ביחד עם תיבול ואפשר גם: שמן זית/ קוקוס/ חמאה, או פסטו או גבינות למיניהן, או שמנת- כיד הדמיון!

הפעם אני חולקת מתכון לאג מאפינס בסגנון איטלקי עם עגבניות, זיתים ועשבי תיבול- יאמי!

חומרים

בצל קצוץ
שמן זית
על כל אג מאפין: 2 עגבניות שרי
2 זיתים

1 ביצה
תבלינים: עשבי תיבול בסגנון איטלקי, מלח, פלפל, שום (טרי או מיובש), רוזמרין, אורגנו, טימין
פסטו
אופציונלי: גבינה מגורדת

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית שקעים של מאפינס. רצוי להניח אותה על תבנית שטוחה. כך יהיה קל ונוח יותר להזיזה אל התנור.
מטגנים את הבצל בשמן זית וכשהוא הופך שקוף מכבים את האש ומניחים להתקרר מעט.

בינתיים מניחים בכל שקע 2 עגבניות שרי קצוצות, 2 זיתים קצוצים, תבלינים וכשהבצל התקרר מוסיפים ממנו 1-2 כפיות (לפי גודל השקעים)







בקערה מערבלים ביצים כמספר השקעים ומוסיפים פסטו לערבוב.
זה השלב להוסיף בו את הגבינה אם רוצים




מוזגים עד מלוא כל שקע את תערובת הביצים והפסטו ומכניסים לתנור לכחצי שעה. עד שהאג מאפינס יציבים ומוכנים.
מוציאים מהתנור ומשאירים להתקרר




מוציאים מהשקעים כשהאג מאפינס אינם חמים עוד, אחרת הם עשויים להתפרק.
תבנית סיליקון תבטיח שהאג מאפינס לא יידבקו אליה



אפשר לאכול עם שמנת של פעם או סלט טעים!