"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 24 באוקטובר 2016

פוסט סיכום חגים ומתכונים מעניינים

החגים האלה היו נפלאים!!!
זמן איכות מעולה עם המשפחה, חברים ועם נופי ארץ ישראל.

היינו בפסטיבל הדיג'רידו המעולה, ביקרנו חברים שלא ראינו המוווון זמן, עשינו כמה גיחות לים, קמפינג (ממליצה על משק חפר המצויין שבאבירים) ועשינו כמה מסלולי טיול כייפיים.
אכלנו אוכל מעולה בחוץ בטבע, אצל חברים וגם בכמה מסעדות.
במהלך הימים האלה הצלחתי ללקט כמה מתכונים חדשים שחלקם אומצו מיד אל מטבחנו כששבנו הבייתה




סלט מהמם של שירלי
פומלית אדומה מפוררת היטב עם צנוברים, בצל ירוק/ עירית ושמן זית, מלח, פלפל
להתעלף!!!


קמפינג ביער

אחת מעמדות הטעינה באתר הקמפינג



כה שונה מהנוף המדברי




טחינה גאונית של רוני
מערבבים טחינה גולמית עם יוגורט ו... זהו
לא ממש צריך לימון או מים. אולי קצת מלח (לא בטוח אפילו)

המשחק של הגדולה- טונה מעושנת

היה להיט!
לא משנה כמה עושים מזה, זה תמיד מתחסל
[אני לא סובלת טונה!!!]

פיקניק ארוחת בוקר על הסלעים מול הנוף בגליל

בבור מים בדרך חיכתה לנו הפתעה- סלמנדרה מקומית!

ארז מצא ארז!

הלהיט החדש של בעלי- כרובית שלמה חלוטה וצרובה בתנור
"הכרובית של אמנון"
מביאים לרתיחה בסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עוד מספר דקות לריכוך קל

מכניסים לתנור על חום של כ-200 מעלות, כדאי על טורבו/ גריל לעוד מספר דקות
עם שמ"ז ומלח
יוצא מעדן!!!
ארוחת ערב אחרונה בדרך הבייתה הייתה ב צ'ופצ'ופ הוד השרון
[התמונה לא משהו, אני יודעת. היה חשוך והיינו ממוקדים באוכל. זה התירוץ שלי ]
היה שווה לעשות סיבוב קצר ממסלול הנסיעה שלנו
נהננו כ"כ!!!
בעלי ברר על אופן הכנת הבטטות ובארוחת החג הבאה הכנו כאלה
מניחים בתבנית הרבה מלח גס (אני הוספתי גם רוזמרין, לשדרוג קל!)
הטריק הוא להקצות לכך תבנית ולהשאיר את המלח לכמה וכמה סיבובים כאלה. לא לזרוק אותו אחרי שימוש אחד. התבנית אמורה להתפחם ולהוסיף לטעם של הבטטות בהמשך

על המלח מניחים בטטות גדולות ושמנות!
מכניסים לתנור על החום המקסימלי למשך כשעה וחצי
ואז מקטינים את האש ל-100 מעלות וממשיכים לאפות עוד 1.5-2 שעות

חוצים את הבטטות, מתעלפים מהריח ומהמראה
מזליפים שמן זית ומלח ומגישים
טעים!!!
אפשר להוסיף מעל מה שרוצים
שירי חברתי סיפרה לי פעם שהיא מכינה כך בטטות (שכחתי מזה...) ואז מוסיפה מעל טחינה גולמית וסילאן- נשמע מדהים, נכון?
הנוף המדברי מכביש 10
הכביש הסגור תמיד על גבול מצרים (נפתח רק במהלך סוכות)



מה אתם עשיתם בחגים?