"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 20 בנובמבר 2016

לביבות שאריות מהירות (עם סלמון, עם בשר, עם תפוח...)

מצד אחד היה לי יום משוגע, עם נסיעה צפונה בערב הקודם וחזרה עד צהרי היום לאסוף ילדים, ואז אקשני צהריים- ארוחה, שיעורי בית, מי הולך עם הכלב, מי מנקה את הבלאגן שעשה הכלב (נחשו מי?) וכאלה. ואז חוג וחברים לילדים והכל.
מצד שני, פתאום היה שקט לזמן מה... הקטנצ'יק שיחק עם חבר ולא רצה שאפריע להם, האחרים נעלמו לענייניהם (ממילא הם כבר לא ממש זקוקים לי) והיו לי כל השאריות האלה בסירים ועל השיש... כאלה שידעתי שאף אחד כבר לא ירצה לאכול בצורתם המקורית.
זנב של סלמון, תפוח שהתחיל להרקיב קלות, כמה קציצות ברוטב שלילדים כבר נמאס מהן.
וגם ידעתי שאיילת ומשפחתה יעברו אצלנו בדרכם חזרה משוק הפליאו שהתארח במרתון אילת, אז החלטתי לעשות מעשה וללבב לביבות- אם כבר יש סופגניות בכל מקום... אז לביבות זו הקונטרה הכי מתבקשת!


לביבות עם סלמון

חומרים

שאריות סלמון (ככה וככה)
בצל בינוני 
ראש סלרי  בעיקר הגבעולים וקצת עלים
תפוח 
4 ביצים
2 כפות שמנת של פעם
מלח, פלפל
שמן קוקוס

אופן ההכנה

מפרקים במזלג את הסלמון בקערה.
קוצצים את הבצל קטן ואת גבעולי הסלרי.
מגרדים את התפוח ומערבבים הכל


בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים, השמנת והתבלינים לבלילה אחידה.
מחברים בין הבלילות בערבוב טוב




מחממים מחבת רחבה עם בערך כפית שמן קוקוס ומניחים כפות מתערובת הלביבות כשהשמן חם.
כשנראה שצד אחד מוכן, הופכים בזהירות לצד השני.

חוזרים על הפעולה עם כל כמות התערובת, עד שכל הלביבות מוכנות.
אפשר לאכול חם או קר, עם שמנת בצד או מטבל כלשהו.

פה הכל נטרף דיי מהר...



לביבות בשר

חומרים

כמה קציצות בשר שנשארו לכם
הרוטב של הקציצות 
2 ביצים
2 כפות קמח שקדים/ קוקוס/ טייגר נאטס
שמן קוקוס

אופן ההכנה

מפוררים/ מועכים את הקציצות בתוך הרוטב ומערבבים פנימה את הביצים ואת הקמח היטב, לתערובת אחידה.

מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן קוקוס ומניחים כפות מתערובת הלביבות כשהשמן חם.
כשנראה שצד אחד מוכן, הופכים בזהירות לצד השני.

חוזרים על הפעולה עם כל כמות התערובת, עד שכל הלביבות מוכנות.
כנ"ל לגבי מטבל, רוטב וכו'


המשך שבוע טעים! ואל תבזבזו שאריות- אפשר להכין מהן מטעמים!!!