"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 15 בדצמבר 2016

כמה מיני מאפה- ללא קמח וללא גלוטן- שניסיתי לאחרונה ויצאו נפלא!

אני צוברת מתכונים שנראים לי שווים ואחת לכמה זמן מוצאת סיבה להכין מהם...
כי אפייה היא צד חלש שלי, באופן יחסי. אני פחות מאלתרת שם, או ממציאה. לפעמים מאלתרת על חשבון מתכון קיים, אם מרגישה איתו מספיק בנוח 😄

כששגית (אין קשר משפחתי 👸) תייגה אותי באחת הקבוצות תחת המתכון לעוגיות ג'ינג'ר מקמח שקדים, הייתי חייבת לנסות אותו, כי אני מתה על ג'ינג'ר!


ממליצה בחום!

את המתכון לפאי הפקאן המדהים הזה מצאתי כנראה גם באחת הקבוצות בפייסבוק, או באינסטגראם... אני כבר לא זוכרת לצערי...
בכל אופן הוא מצטלם בצורה מהממת ובכלל בכל האתר הזה יש דברים מגרים כל כך. מי שיש לו את זה עם צילום ועיצוב זוכה לקנאתי הרבה!

הכנתי אותו ליום ההולדת של אמי שנחגג בביתנו באופן לא רשמי בעליל (כי ככה זה במשפחה ממנה אני באה) כעבור יומיים.
המתכון הוא טבעוני והבנתי את זה רק אחרי שהשגתי פשתן מהשכנה... בסוף החלטתי לוותר על עניין התחליף הטבעוני, כי ממילא אין לי צורך בזה והכנתי עם ביצה אחת במקום כל הסיפור עם הפשתן הטחון. יצא מהמם!!!
אלא אם כן אתם אכן טבעוניים, או נמנעים מביצים מסיבה כלשהי (AIP למשל) אפשר לוותר על ההחלפה הזו לחלוטין



הבסיס הטעים כל כך


הכל נכנס לתנור (איזה ריח!!!)

כמה טעיייים!!!
מאחר וכבר הכנתי את זה, החלטתי בכל זאת לערוך ניסוי קטן... ולהכין פאי של קרמל מלוח salted caramel. כך שבמקום מילוי הפקאן הכנתי במעבד המזון מילוי של:

10 תמרי ברהי דבש

1/2 כוס חלב קוקוס
כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1 ביצה


ערבלתי היטב במעבד המזון

מזגתי על בסיס הקוקוס

ואפיתי בתנור באותו האופן כמו פאי הפקאן

יצא טעים ביותר!
המרקם אינו קשה כמו זה של פאי הפקאן, אלא רך קצת יותר ועדיין מענג ביותר
לחובבי הז'אנר

העוגיות המקסיקניות של אלנה אמסטרדם ניראו לי דומות לכדורי אנרגיה למיניהם שאני מכינה, וגם התמונה עשתה לי אסוציאציה למשהו שסבתי ז"ל הייתה מכינה (על אף שאין כל קשר. אבל, היי, לא מתווכחת עם זכרונות אוכל ריגשיים). אז רציתי לנסות אותם


ויתרתי על אבקת הסוכר מעל
תכלס, לא חייבים


עוגיות הגזר הללו קטנות וחמודות.
המרתי את כל כמות קמח השקדים לחצי- חצי עם קמח טייגר נאטס.
אני מניחה שאפשר להמיר את הגזר במיני דלעת, בטטה ואפילו בקישואים. תנסו...