"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 10 בינואר 2017

קוביות תפוחי אדמה מתובלות ואפויות

תוספת נהדרת לכל ארוחה- בשרית, דגית או צמחונית/ טבעונית.
אפשר גם להוסיף שמנת/ יוגורט/ גבינה ולאכול כארוחה בפני עצמה


קוביות קטנות של תפוחי אדמה נכנסו לתבנית
התערבבו עם שפע שמן זית (אפשר גם שמן קוקוס/ גהי/ חמאה*
ועם שלל תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מעושנת, אבקת שום
***אפשר גם ללכת לכיוון של עשבי תיבול למיניהם ושום***
כל זה נכנס לתנור על 200 מעלות למשך כחצי שעה, או עד שהתפודים מוכנים.
מומלץ ב 5-10 דקות האחרונות לשים גם על גריל עליון


בתאבון!