"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 26 באפריל 2017

כרובית בקארי בתנור

אני מאד אוהבת כרובית, זה לא סוד. 
ומרבה להכין כרובית אפויה בתנור בשמן קוקוס/ זית עם מלח בלבד.
הכי טעים.
כולם פה טורפים את זה.

אני מכינה לפעמים גם תבשיל כרובית בקארי, בסגנון הודי.
מעולם לא חשבתי לנסות להכין קומבינציה כזו בתנור.
עד שנתקלתי במתכון הזה והחלטתי לנסות גירסא משלי.
אין על השראה...


ויש גם התאמה לעוקבים אחרי הפרוטוקול האוטואימוני AIP (שיכולים לאכול כרובית).
כן, אני יודעת שזה מאתגר...

חומרים

ראש כרובית
2 עגבניות
בצל קטן (לבן או סגול)
4 כפות שמן קוקוס (, כן, אפשר להחליף לזית)
כף תערובת קארי
מלח, פלפל
כפית אבקת שום
כפית כורכום
כפית כמון

*** התאמה לפרוטוקול האוטואימוני AIP: פיסת דלעת מבושלת במקום העגבניות
תבלינים: מלח, כורכום, שום, ג'ינג'ר ועלים ירוקים לפי הטעם וההעדפה (ממליצה על כוסברה!)


אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
חותכים ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים יחסית ומפזרים בתבנית אפייה




במעבד מזון מעבדים את העגבניות, הבצל, שמן הקוקוס והתבלינים לתערובת אחידה





שופכים על הכרובית ומערבבים היטב כדי שהרוטב יכסה את כל הכרוביות הקטנות





מכניסים לתנור לכשעה , או עד שהכרובית רכה ואפויה היטב


מנה טעימה להפליא!


בתאבון!