"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 14 ביוני 2017

חביטייגרנאטס

זוהי חביתה המשודרגת בקמח טייגרנאטס, מה שהופך אותה ליציבה יותר ומתאימה להכנת מעין לאפה/ פיתה הניתנת לגלגול ביחד עם עוד דברים בתוכה.
אפשר להכין ממנה מעין מצע הדומה לפיצה ועוד ועוד- 
הרעיונות יכולים להיות מגוונים ביותר, כיד הדמיון

חומרים

2 ביצים
1 כף קמח טייגרנאטס
תבלינים אהובים: מלח, פלפל ועוד
ניתן להשתמש בתערובת ה"שניצלים פלוס"

אופן ההכנה

מערבבים היטב את כל המרכיבים ומטגנים על מחבת כחביתה עם חמאה/ גהי/ שמן זית/ שמן קוקוס





אפשר להכין מחביתה שכזו מעין לאפה ממולאת בממרחים ועוד ולגלגל אותה.למשל: עם פסטו ומקלוני גזר





ובהשראת גיסתי הכנתי גם חביתפיצה





רוצים לשתף בחביטייגרנאטס שלכם?