"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 15 ביוני 2017

מאפינס בננה- שוקולד צ'יפס עם קמח טייגרנאטס

מאפינס טעימים וקלים להכנה, ללא קמח חיטה, על בסיס קמח טייגרנאטס
יכולים להיות קינוח נפלא, מתאימים לילדים, לנמנעים מגלוטן, לפליאו.
אפשר לאכול עם חמאה או גבינת שמנת.
אפשר לשחק עם כמות הממתיק לפי הטעם.
אפשר גם להחליף את השוקולד צ'יפס בחמוציות/ צימוקים/ אגוזים ועוד.
אפשר להחליף את הבננה בכוס דלעת מבושלת מעוכה, בתפוחים מגורדים ועוד.

חומרים

3 בננות בשלות
2 ביצים
כפית תמצית וניל איכותית
2-3 כפות מייפל/ סילאן/ דבש
2 כוסות קמח אגוז נמרי (טייגרנאטס)
2 כפיות קנמון
כפית אבקת אפייה (רצוי ללא אלומיניום)
2 כפות שמן קוקוס
כ-50 גרם שוקולד צ'יפס איכותיים

אופן ההכנה

מדליקים תנור ומחממים ל-180 מעלות.
משמנים קלות תבנית מאפינס עם שמן קוקוס/ חמאה/ גהי.
מערבבים את כל החומרים, למעט השוקולד צ'יפס, במעבד מזון לתערובת חלקה



מעבירים לקערה ומוסיפים את השוקולד צ'יפס בערבוב ידני.
מחלקים את התערובת בתבנית המאפינס ומכניסים לתנור




אופים כרבע שעה ומוציאים כאשר קיסם שהוחדר למרכז מאפין יוצא נקי (זה יכול להשתנות מעט בין תנורים).
מוציאים מהתנור ומניחים למאפינס להתקרר, לפחות חצי שעה, לפני שמוצאים אותם מהתבניות

 
יאמי כמו שזה
יאמי עם חמאה בפנים
יאמי גם יום - יומיים- שלושה אחרי
אפשר לחמם קצת