"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 23 באוגוסט 2017

חזרתי מחופשה משפחתית ארוכהההההה ביוון

התלבטתי עם עצמי לאורך כל החופשה אם כדאי לי להעלות פוסטים קצרים על האוכל המקומי המעולה שאנחנו אוכלים מדיי יום.
ובסוף החלטתי שלא, אין לי כוח וחשק (ווייפיי כל הזמן) כדי להתעסק בזה.
פשוט ארכז את כווווול התמונות בסוף לפוסט אחד ארוך, מגרה, צבעוני, טעים שמעלה זכרונות מביסים מענגים.

ככה כולנו נתבאס ביחד ולא רק אתם.
אז יאללה, הנה זה בא



ארוחת הבוקר הכמעט קבועה שלנו בשבועיים וחצי הראשונים של הטיול, בסמוטראקי

ג'ירוס כמובן

מאפה טעים ששכחתי את שמו עם עגבניות, פלפלים וגבינות

שרימפס סגנאקי (רוטב מעגבניות, פלפלים, גבינות)
מעולה!

אחד מיני עשרות הסלטים היווניים שאכלנו לאורך הטיול

אימאם- אחת המנות האהובות עלינו
חציל בתנור עם רוטב עגבניות לפעמים עם ולפעמים ללא גבינה
מעדן

חציל עם גבינות (שמים לב שאנחנו מחובבי החצילים, נכון?)

לפעמים כל מה שצריך זה יוגורט יווני סמיך עם קצת דבש

סלט יווני וסרדינים

צדפות טריות וטעימות

תבשיל מקומי באי אנדרוס של דלעת מבושלת שמוסיפים לה לימון סחוט, אורגנו ומלח

קישוטי מוחמצי עגבניות שרי על שולחנות במסעדה בפארוס

תבשיל ירקות פשוט וטעים

איקרא, עלי גפן ממולאים (יאמי!!!), סלט יווני וטפנד


קלמארי מטוגן (מנה מנצחת אצל חלק מהילדים)

מנה מהממת של סרדינים ממולאים בעגבניות ופלפלים

בכל מקום שהתאפשר לנו עצרנו לקטוף תאנים

סלט וצזיקי- הפתיח לכל ארוחה כמעט

מנת בשר ברוטב עגבניות וגבינות
טעיייים

תבשיל מצבי ותפו"א

שולחן שופע ויפייפה של ארוחת בוקר במלון מקסים בדלפי

יוגורט עם פירות וטיפ'לה ריבת דובדבנים בייתית


בצד הדרך, בכפר

פרחי קישוא ממולאים!
מצאנו את זה רק במסעדה אחת, בחורפטו

1.7 ק"ג דג על הגריל (red snapper)
היה טעים ביותר!!! ל-2 משפחות שאכלו גם הרבהההה סלטים לפני כן
רק... שכחנו לשאול מראש כמה עולה הדג...
"אכלנו אותה" 

שרימפס, סרדינים, פלפלים

2 משפחות, 11 אנשים
אכלנו ממש ממש טוב כאן...

ארוחת בוקר בדירה באתונה
מצאנו אפילו אבוקדו 

סלט חסה, עגבניות מיובשות ופרמזן

נכנסנו לחדר של עמי ותמי להזריק סוכר

מצאנו באתונה מסעדה הודית טעימה להפליא
שוב אכלנו המון

ובערב האחרון באתונה, כמה שעות לפני הטיסה, נקלענו למסעדה של אכול כפי יכולתך.
בזו אחר זו הגיעו לשולחננו מיני דגים, שרימפסים, סלטים, ממרחים, קלמארי, גבינות.
נהננו לאללה!

דרך נפלאה להפרד מיוון עבור כולנו!

עד הפעם הבאה....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה