טוב, אחרי הטיול המפואר ביוון אי אפשר בלי קצת צזיקי לנשמה.
ביחד עם הסלט היווני, הסלט הזה היה קבוע בארוחות שלנו ביוון במשך חודש וחצי, צריך להכניסו גם לתפריט בבית, נכון?
אז נכון שבעבר הזכרתי פה צזיקי, עם תמונה וזה, אולם עד כה לא היה לי בבלוג מתכון של ממש.
ניגשת בשמחה לתיקון העוול הזה.
הכנתי את הגירסא שלי, שהיא ללא היוגורט היווני השמנמן והקטיפתי.
השתמשתי ביוגורט יווני שהיה בסופר (רק 8% שומן. לא רע, אולם לא ה-דבר האמיתי).
אפשר להכין עם שמנת חמוצה אם רוצים, או עם לבנה מהכנה בייתית
חומרים
1.5 מלפפונים
2 שיני שום
2-3 כפות יוגורט עם % שומן גבוהים/ שמנת חמוצה בעלת % שומן גבוהים
1-2 כפות שמן זית
מיץ לימון לפי הטעם
מלח, פלפל לפי הטעם
אופציה: עלי שומר קצוצים (לא היו לי...)
אופן ההכנה
בקערה מגרדים את המלפפונים על פומפיה דקה.
מוסיפים שום מגורד או מעוך, שמן זית, מיץ לימון ותבלינים ומערבבים היטב
מוסיפים את היוגורט.
טועמים, מתקנים, טועמים שוב, מתקנים, טועמים...
עד שלא נשאר שום דבר
בתאבון!
ביחד עם הסלט היווני, הסלט הזה היה קבוע בארוחות שלנו ביוון במשך חודש וחצי, צריך להכניסו גם לתפריט בבית, נכון?
אז נכון שבעבר הזכרתי פה צזיקי, עם תמונה וזה, אולם עד כה לא היה לי בבלוג מתכון של ממש.
ניגשת בשמחה לתיקון העוול הזה.
הכנתי את הגירסא שלי, שהיא ללא היוגורט היווני השמנמן והקטיפתי.
השתמשתי ביוגורט יווני שהיה בסופר (רק 8% שומן. לא רע, אולם לא ה-דבר האמיתי).
אפשר להכין עם שמנת חמוצה אם רוצים, או עם לבנה מהכנה בייתית
חומרים
1.5 מלפפונים
2 שיני שום
2-3 כפות יוגורט עם % שומן גבוהים/ שמנת חמוצה בעלת % שומן גבוהים
1-2 כפות שמן זית
מיץ לימון לפי הטעם
מלח, פלפל לפי הטעם
אופציה: עלי שומר קצוצים (לא היו לי...)
אופן ההכנה
בקערה מגרדים את המלפפונים על פומפיה דקה.
מוסיפים שום מגורד או מעוך, שמן זית, מיץ לימון ותבלינים ומערבבים היטב
מוסיפים את היוגורט.
טועמים, מתקנים, טועמים שוב, מתקנים, טועמים...
עד שלא נשאר שום דבר
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה