"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 7 בספטמבר 2017

עוף שלם עם רוטב עגבניות- הגירסא לעצלנים

פעם בשנה, בסופ"ש הראשון של שנת הלימודים, מתכנסים אנשי מדרשת בן גוריון- הישוב והתיכון- ביחד עם הורי ילדי כיתת י"ב ובוגרי ביה"ס לטקס הזריחה המסורתי.

קמים ב 3:00 בבוקר וצועדים אל הר צרור ושם צופים בטקס שהוכן מבעוד מועד ע"י שכבת י"ב של ביה"ס.

השנה איתגרנו את עצמנו ואת ילדינו הצעירים והחלטנו שעולים איתם.
הגדולה עלתה עם חבריה, השני החליט שאין מצב שהוא בא איתנו ונשאר לישון פשוט.

שני הצעירים, מיטיבי הלכת שלנו, רצו לעלות להר. הבטיחו שיקומו, שילכו, שיהיה בסדר.
אז האמנו להם.

תכלס, החלק המאתגר היה להעיר אותם באמצע הלילה. בהמשך לא הייתה להם כל בעיה ללכת.
כיף ללכת במדבר בלילה. מזג האוויר נעים כל כך בעונה הזו, את מרבית הדרך אפשר היה לראות בקלות, אפילו ללא ירח.

רק מה? הגענו לקראת סוף הטקס, אז ראינו כתובות אש ושמענו קצת מרחוק.
אולם בהחלט נשארנו לראות את הזריחה.
רגע מיוחד




אחריו, צריך לרדת בחזרה הבייתה...
ולחשוב על מה לעשות עם ילדים שישנו רק חצי לילה, אולם יש סיכוי סביר שלא יירדמו עכשיו. פלוס צמד הורים עייפים בהתאמה.

איכשהו הפעם הכוחות הקוסמיים התארגנו להם כך שכולם נרדמו בצורה ובמצב כזה או אחר וגם אנחנו יכולנו לנוח.
ובגלל זה הייתי חייבת למצוא פתרון מהיר ויעיל לארוחת הצהריים שתהיה כשנתעורר כולנו מור-ע-בים!!!

למזלי הפשרתי עוף שלם מבעוד מועד.
תכננתי להכין ממנו משהו בארוחת שישי שלא יצאה לפועל בסוף, כך שהוא חיכה בשקט בשקט במקרר.

שלפתי את הסיר החשמלי לבישול איטי שלי.
הוצאתי מהמקרר קופסא בה שמרתי רוטב עגבניות (טעים) מהקציצות של יום אתמול.
הכנסתי את שניהם לסיר, הפעלתי ופרשתי לישון.
קמנו אחרי כמה שעות, התארגנו, ואכלנו ארוחת צהריים טעימה , מזינה ומשביעה ביותר




אם חשקה נפשכם במתכון קצת יותר מושקע של עוף שלם בסיר לבישול איטי, ראו כאן
מוזמנים גם לשתף במתכונים האהובים עליכם לעוף שלם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה