"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 13 בספטמבר 2017

פשטידת פיצה

הרעיון מתגבש לו במוחי כבר כמה ימים ולפתע פתאום נחת לו במקומו.

לוקחים כמה דברים אהובים וטעימים ומערבבים אותם ביחד פשוט.
פשוט, לא?




חומרים

1/2 קופסת שמנת חמוצה "שמנת של פעם"
3 ביצים
1/2 קופסת עגבניות מרוסקות
2-3 כפות מוצרלה / קשקבל מגורדות (לא חובה)
2 כפות קמח טייגרנאטס
מלח, פלפל, אורגנו, טימין
1-2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים
3-4 שיני שום
אפשר להוסיף גם זיתים או פטריות קצוצות- מה שאוהבים לשים על פיצה 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
קוצצים את הבצל והשום לחתיכות קטנות.מערבבים היטב בקערה שמנת, ביצים,עגבניות מרוסקות, גבינה, טייגרנאטס, שמן זית ותבלינים



מוסיפים את השום והבצל לערבוב ומעבירים לתבנית אפייה.

אופים בתנור, בחום של 180 מעלות, למשך 30-40 דקות. או עד שקיסם שמוחדר למרכז הפשטידה יוצא נקי.

כדאי להמתין שהפשטידה תתקרר ותתייצב מעט לפני ההגשה


או, אם קשה לכם להתאפק, תלמדו לבד...