לא מבינה איך לא הכנתי כאלה קודם לכן!!!
זה ממש ממש טעים!
חלפתי על פני מתכון לעוגיות פרמז'ן ברשת. עם קמח לבן, ברור.
אז עשיתי לי note בראש לנסות להכין על בסיס קמח שקדים.
המתכון מכיל גבינה מגורדת ואפשר ממש לשחק עם סוגי הגבינות לפי מה שיש וטעים.
נראה לי שזו רק ההתחלה כי כבר קיבלתי כמה רעיונות תו"כ הכנת העוגיות לעוד סוגי תיבול (מי אמר פיצה?)
חומרים
1.5 כוסות קמח שקדים
10 כפות גבינה מגורדת (בערך) אני השתמשתי במוצרלה ובנועם 28%
2 ביצים
2 כפות שמן זית (כן, בטוחה שזה יעבוד נפלא גם עם חמאה/ גהי/ שמן קוקוס)
תבלינים: פלפל שחור גרוס, אבקת שום, שבבי בצל (כי היו לי)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים היטב את כל החומרים ויוצרים עוגיות על תבנית עם נייר אפייה
אפשר גם ללוש ביד וליצור עיגולים אם רוצים.
אופים כ 12-15 מעלות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב קלות.
מוציאים מהתנור ומתאפקים לא לחסל את הכל לפני שהעוגיות מתקררות. נראה אתכם...
ניתן לשמור את העוגיות במקרר למשך כמה ימים.
ממליצה בחום לחמם אותן לפני אכילתן, הבדל של שמיים וארץ
מחשבות לפעמים הבאות לתיבול:
פיצה- עם רסק/ רוטב עגבניות נקי ותבלינים כמו: אורגנו, טימין, שום, רוזמרין
פטרוזיליה קצוצה
שום שמיר
ג'ינג'ר מגורד, פלפל צ'ילי וכוסברה טרייה (ואולי קצת תבלין גם)
פסטו (במקום שמן הזית לבד)
פטריות ושום
זה ממש ממש טעים!
חלפתי על פני מתכון לעוגיות פרמז'ן ברשת. עם קמח לבן, ברור.
אז עשיתי לי note בראש לנסות להכין על בסיס קמח שקדים.
המתכון מכיל גבינה מגורדת ואפשר ממש לשחק עם סוגי הגבינות לפי מה שיש וטעים.
נראה לי שזו רק ההתחלה כי כבר קיבלתי כמה רעיונות תו"כ הכנת העוגיות לעוד סוגי תיבול (מי אמר פיצה?)
חומרים
1.5 כוסות קמח שקדים
10 כפות גבינה מגורדת (בערך) אני השתמשתי במוצרלה ובנועם 28%
2 ביצים
2 כפות שמן זית (כן, בטוחה שזה יעבוד נפלא גם עם חמאה/ גהי/ שמן קוקוס)
תבלינים: פלפל שחור גרוס, אבקת שום, שבבי בצל (כי היו לי)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים היטב את כל החומרים ויוצרים עוגיות על תבנית עם נייר אפייה
אפשר גם ללוש ביד וליצור עיגולים אם רוצים.
אופים כ 12-15 מעלות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב קלות.
מוציאים מהתנור ומתאפקים לא לחסל את הכל לפני שהעוגיות מתקררות. נראה אתכם...
ניתן לשמור את העוגיות במקרר למשך כמה ימים.
ממליצה בחום לחמם אותן לפני אכילתן, הבדל של שמיים וארץ
![]() |
ביום שאחרי עם אבוקדו מעוך עם מעט מיץ לימון ותערובת "גניש" של "התבלינים של איילת" |
מחשבות לפעמים הבאות לתיבול:
פיצה- עם רסק/ רוטב עגבניות נקי ותבלינים כמו: אורגנו, טימין, שום, רוזמרין
פטרוזיליה קצוצה
שום שמיר
ג'ינג'ר מגורד, פלפל צ'ילי וכוסברה טרייה (ואולי קצת תבלין גם)
פסטו (במקום שמן הזית לבד)
פטריות ושום
השמיים הם הגבול
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה