"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 14 בנובמבר 2017

תמונות מהימים האחרונים במטבח שלי

יש פה אוסף של ארוחות ותוספות שחלפו אצלנו במטבח (ובבטן) בימים האחרונים
שלל נסיונות, מנות שקשה לתת להן שם או דברים שעלו פה כבר בצורות שונות
זה טוב להשראה, גיוון ולקבלת עוד כיוונים


טוב, דיי ברור מה זה, נכון?
רק אציין שלא פשוט בכלל לעמוד ולהכין 11-12 רולים עם ילדים באטרף מסביבי
היה סופר מאתגר וחוסל.... נכון, אחרי כלום זמן 



פשטידת קישואים בסגנון פשטידה לעצלנים

זה בעצם התחיל כעוגיות שוקולד צ'יפס
כאלה
אבל משהו לא הסתדר שם... והן התפרקו לי
גם אחרי קירור
אבל החומרים בהן היו טובים וזה היה טעים
אז החלטנו לפורר אותן ולהכין מהן גרנולה

הילדים וחבר רצו לאכול את זה עם יוגורט
והתלהבו לאללה
חיסלו 2 מנות כל אחד!
טוב לפתוח את הראש ולא להתבאס אם משהו לא יוצא בדיוק כמו שהיה אמור לצאת
הכל לטובה 

לא התייאשתי והלכתי על נסיון להכנת עוגיות לימון
מצאתי מתכון והתחלתי לשפץ אותו
זה יצא טעים, אולם נראה לי שמצריך עוד קצת עבודה ועוד נסיון כדי שהן יצאו עוד יותר טובות
אז עוד לא משתפת אתכם במתכון, רק מסמנת לי לחזור לזה בהמשך

תבשיל/ מרק טעיייים
עם בצל, שומר, דלעת
הרבה שום, ג'ינג'ר, גרעיני כוסברה ושומר שהוקפצו בהתחלה בשיטה ההודית
מלח, קארי ופטרוזיליה
על בסיס ציר עצמות

מעין דייסת/ גרנולת בוקר שכזו עם:
שמנת של פעם
קוביות דלעת מבושלת
2-3 כפות מהגרנולה שהייתה פעם עוגיות
[אפשר להחליף בגרנולת אגוזים או רק באגוזים קצוצים]
שבבי קוקוס
אוכמניות קפואות
קנמון


את זה בישלו הילדים שלי...
יש לנו "קטע" כזה- אני עושה להם את ההתחלה והם ממשיכים למנדלה שרוצים