*** מעדכנת שבעקבות הפרסום בדף הבלוג בפייסבוק עלה שם ממש טוב בעיניי- מיונש!
תודה לאורלי יגר!!! ***
___________________________________________
מצחיק אתכם?
אני מנסה למצוא שם הולם לרוטב דמוי המיונז הזה שהכרתי דרך איילת מ"התבלינים של איילת" .
הכוונה היא לרוטב שיחליף את המיונז, מאחר וממש קשה ליצור מיונז עם שמן זית (טעם חזק מדיי עבור מרבית האנשים), שמן קוקוס (לא ממש מסתדר בטעמים ובמרקם), שמן אבוקדו (יש מוצר כזה של מארק סיסון שהוא נחמד, אבל לא הדבר האמיתי) ועוד
המיונז של איילת מבוסס על שמנת חמוצה ("שמנת של פעם") עם נגיעות שמנת מתוקה ועוד. תיכף יגיע המתכון. כך שהוא אינו מתאים לשומרי כשרות שירצו לאכול מיונז עם פסטרמה בייתית, נגיד, או עם חזה עוף. וגם לא יתאים לנמנעים ממוצרי חלב מסיבות שונות.
הוא בהחלט מתאים לכל מי שמתגעגע לטעם המיונז, שרוצה משהו מהיר וטעים להכין כרוטב, מטבל או ממרח. והוא אכן טעים להפליא, מהיר להכנה ונשמר היטב במקרר למשך כמה ימים.
אה, ואין בו בכלל ביצים, לנמנעים מהן.
חומרים
1/2 חבילת שמנת של פעם
2-3 כפיות שמנת מתוקה
כף חומץ תפוחים
מלח, פלפל לפי הטעם
1 כף שמן זית
1/2 כפית אבקת שום- או- שום כתוש
אופציונלי: כף חרדל (ללא חומרים משמרים, סוכר וכו')
פלפל חריף כדי ליצור ספייסי מיונז
ועוד
אופן ההכנה
בקערה מערבבים היטב את השמנות וחומץ התפוחים.
מוסיפים את התבלינים, שמן הזית והחרדל (אם משתמשים בו) ומערבבים טוב טוב.
ו... זהו- השמיונז מוכן
רק מה יהיה עם השם הזה?
מה דעתכם? איזה שם יכול להתאים לממרח הזה?
תודה לאורלי יגר!!! ***
___________________________________________
מצחיק אתכם?
אני מנסה למצוא שם הולם לרוטב דמוי המיונז הזה שהכרתי דרך איילת מ"התבלינים של איילת" .
הכוונה היא לרוטב שיחליף את המיונז, מאחר וממש קשה ליצור מיונז עם שמן זית (טעם חזק מדיי עבור מרבית האנשים), שמן קוקוס (לא ממש מסתדר בטעמים ובמרקם), שמן אבוקדו (יש מוצר כזה של מארק סיסון שהוא נחמד, אבל לא הדבר האמיתי) ועוד
משמאל שמיונז רגיל ומימין עם חרדל |
המיונז של איילת מבוסס על שמנת חמוצה ("שמנת של פעם") עם נגיעות שמנת מתוקה ועוד. תיכף יגיע המתכון. כך שהוא אינו מתאים לשומרי כשרות שירצו לאכול מיונז עם פסטרמה בייתית, נגיד, או עם חזה עוף. וגם לא יתאים לנמנעים ממוצרי חלב מסיבות שונות.
הוא בהחלט מתאים לכל מי שמתגעגע לטעם המיונז, שרוצה משהו מהיר וטעים להכין כרוטב, מטבל או ממרח. והוא אכן טעים להפליא, מהיר להכנה ונשמר היטב במקרר למשך כמה ימים.
אה, ואין בו בכלל ביצים, לנמנעים מהן.
חומרים
1/2 חבילת שמנת של פעם
2-3 כפיות שמנת מתוקה
כף חומץ תפוחים
מלח, פלפל לפי הטעם
1 כף שמן זית
1/2 כפית אבקת שום- או- שום כתוש
אופציונלי: כף חרדל (ללא חומרים משמרים, סוכר וכו')
פלפל חריף כדי ליצור ספייסי מיונז
ועוד
אופן ההכנה
בקערה מערבבים היטב את השמנות וחומץ התפוחים.
מוסיפים את התבלינים, שמן הזית והחרדל (אם משתמשים בו) ומערבבים טוב טוב.
ו... זהו- השמיונז מוכן
מעולה כתוספת לרוטב של סלט כרוב (כמו זה רק כרוב לבן) |
מטבל לירקות טריים תוספת לחביתה מטבל לתפוחי אדמה/ בטטות בתנור רוטב לפסטרמה בייתית, חזה עוף, רוסטביף ממרח לסנדביץ' תבחרו בעצמכם |
מה דעתכם? איזה שם יכול להתאים לממרח הזה?
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה