כי חורף
וחופש
וזו עונת הקלמנטינות
ויש ילד אחד שממש ביקש להכין כאלה
אז סופסוף הצלחנו להגיע לזה!!!
הוא עוד זכר את ג'לי התות שהכנו בשנה שעברה וביקש שנכין שוב גם כזה.
הפעם רציתי תוצאה חלקה יותר במרקמה.
חומרים
2-3 כוסות של מיץ קלמנטינות סחוט ומסונן (כדי שיצא הכי חלק שאפשר)
מיץ מחצי לימון
1-2 כפיות דבש/ מייפל
4-5 כפות אבקת ג'לטין איכותית (אני משתמשת בזו)
אופן ההכנה
סוחטים את המיץ ומסננים.
שופכים אותו לסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה
מערבבים פנימה היטב את הדבש ומיץ הלימון.
מוסיפים את אבקת הג'לטין לאט לאט ומערבבים היטב כדי שלא יווצרו גושים ומשאירים להתקרר מעט.
מעבירים לתבניות סיליקון לבחירתכם ומשם למקרר למשך לפחות שעתיים.
מוציאים ו...אוכלים (נסו לא לגמור את הכל בבת אחת).
אפשר לשמור בכלי סגור במקרר במשך כמה ימים
בסוף היום כמעט ולא נשארו סוכריות ג'לי...
לא כולם אוהבים מייד את הטעם ואת המרקם.
יש כאלה שמראש מסרבים ויש כאלה שמוכנים להתנסות ומגלים שזה יכול להיות נחמד...
תפתחו ת'ראש
וחופש
וזו עונת הקלמנטינות
ויש ילד אחד שממש ביקש להכין כאלה
אז סופסוף הצלחנו להגיע לזה!!!
הוא עוד זכר את ג'לי התות שהכנו בשנה שעברה וביקש שנכין שוב גם כזה.
הפעם רציתי תוצאה חלקה יותר במרקמה.
חומרים
2-3 כוסות של מיץ קלמנטינות סחוט ומסונן (כדי שיצא הכי חלק שאפשר)
מיץ מחצי לימון
1-2 כפיות דבש/ מייפל
4-5 כפות אבקת ג'לטין איכותית (אני משתמשת בזו)
אופן ההכנה
סוחטים את המיץ ומסננים.
שופכים אותו לסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה
מערבבים פנימה היטב את הדבש ומיץ הלימון.
מוסיפים את אבקת הג'לטין לאט לאט ומערבבים היטב כדי שלא יווצרו גושים ומשאירים להתקרר מעט.
מעבירים לתבניות סיליקון לבחירתכם ומשם למקרר למשך לפחות שעתיים.
מוציאים ו...אוכלים (נסו לא לגמור את הכל בבת אחת).
אפשר לשמור בכלי סגור במקרר במשך כמה ימים
בסוף היום כמעט ולא נשארו סוכריות ג'לי...
לא כולם אוהבים מייד את הטעם ואת המרקם.
יש כאלה שמראש מסרבים ויש כאלה שמוכנים להתנסות ומגלים שזה יכול להיות נחמד...
תפתחו ת'ראש
יש לי שאלה... מי שצימחוני וג'לטין לא בתפריט שלו.. האם אפשר להשתמש באגר אגר? תודה
השבמחקאני מניחה שבהחלט אפשר לעשות שימוש באגר אגר, או בזרעי צ'יה או פשתן.
מחקלא יודעת לתת מתכון כזה, כי לא ניסיתי.
מניחה שלא יהיה מסובך למצוא מתכון מתאים ברשת.
בהצלחה