"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 2 בפברואר 2018

מעין מאפה תפוחים שכזה

אין לו ממש שם 
ואולי יש ואינני מכירה

רק יודעת שהיו לי הרבה תפוחים שאף אחד כבר לא רצה לאכול והחלטתי לעשות מעשה

הוויז'ן הגיע אליי כשצעדתי בקור המדברי של אחה"צ, אחרי שבני הצעיר זנח אותי לאנחות לטובת חבר.
תפוחים אפויים!
גם מחמם, גם מתקתק כזה.

אבל אני בכלל לא אוהבת תפוחים אפויים...
אז אולי אוסיף לזה כל מיני דברים למעין מאפה/ פשטידה סטייל?
למה לא?

מייד עלו לי הרעיונות וכשחזרתי הבייתה עמדתי לחתוך קוביות תפוחים ולערבב אותם עם שלל גודי'ס
יצא מדהים, אפילו בשבילי!

אומר רק ששום דבר פה אינו חובה ואפשר להוסיף או להחסיר מה שמתאים לטעמים שלכם, או להעדפות התזונתיות שלכם

חומרים

תפוחים- כמה? כמה שבא, שיש. אני השתמשתי בערך בק"ג תפוחי פינק קריספי, מעט עתיקים
קנמון, ג'ינג'ר טחון, הל טחון- 1/2 כפית בערך מכל אחד
פתיתי קוקוס/ קוקוס קלוי- 1-2 כפות
שבבי שקדים (לא חובה)
קוביות חמאה קטנות (לפי העין והטעם)
1-2 כפות שמן קוקוס (במצב צבירה קצת דומה לזה של החמאה)
4 ביצים
1/2 גביע שמנת של פעם, מניחה שגם שמנת מתוקה תעשה את העבודה וגם חלב קוקוס שומני ללא משמרים
2 כפות קמח קוקוס
1 כף סילאן

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות בערך.
חותכים תפוחים לריבועים ומניחים בקערה גדולה.
מוסיפים את התבלינים, הקוקוס והשקדים ומערבבים.
מוסיפים את קוביות החמאה ואת שמן הקוקוס ומערבבים עוד.
בקערה אחרת מערבבים היטב ביצים, שמנת, סילאן וקמח קוקוס.
כשהתערובת הרטובה מוכנה מוסיפים אותה לתפוחים המתובלים ומערבבים טוב.
שופכים את הכל לתבנית ומשגרים לתנור למשך כחצי שעה, או עד שהתפוחים מזהיבים והכל נראה מוכן וטוב כזה



המאפה לא בהכרח יצא כמו פשטידה בצורה אחידה כזו.
הריח בבית מ-ש-ג-ע!

כדאי לשמור במקרר ולחמם לפני האכילה