אין לו ממש שם
ואולי יש ואינני מכירה
רק יודעת שהיו לי הרבה תפוחים שאף אחד כבר לא רצה לאכול והחלטתי לעשות מעשה
הוויז'ן הגיע אליי כשצעדתי בקור המדברי של אחה"צ, אחרי שבני הצעיר זנח אותי לאנחות לטובת חבר.
תפוחים אפויים!
גם מחמם, גם מתקתק כזה.
אבל אני בכלל לא אוהבת תפוחים אפויים...
אז אולי אוסיף לזה כל מיני דברים למעין מאפה/ פשטידה סטייל?
למה לא?
מייד עלו לי הרעיונות וכשחזרתי הבייתה עמדתי לחתוך קוביות תפוחים ולערבב אותם עם שלל גודי'ס
יצא מדהים, אפילו בשבילי!
אומר רק ששום דבר פה אינו חובה ואפשר להוסיף או להחסיר מה שמתאים לטעמים שלכם, או להעדפות התזונתיות שלכם
חומרים
תפוחים- כמה? כמה שבא, שיש. אני השתמשתי בערך בק"ג תפוחי פינק קריספי, מעט עתיקים
קנמון, ג'ינג'ר טחון, הל טחון- 1/2 כפית בערך מכל אחד
פתיתי קוקוס/ קוקוס קלוי- 1-2 כפות
שבבי שקדים (לא חובה)
קוביות חמאה קטנות (לפי העין והטעם)
1-2 כפות שמן קוקוס (במצב צבירה קצת דומה לזה של החמאה)
4 ביצים
1/2 גביע שמנת של פעם, מניחה שגם שמנת מתוקה תעשה את העבודה וגם חלב קוקוס שומני ללא משמרים
2 כפות קמח קוקוס
1 כף סילאן
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות בערך.
חותכים תפוחים לריבועים ומניחים בקערה גדולה.
מוסיפים את התבלינים, הקוקוס והשקדים ומערבבים.
מוסיפים את קוביות החמאה ואת שמן הקוקוס ומערבבים עוד.
בקערה אחרת מערבבים היטב ביצים, שמנת, סילאן וקמח קוקוס.
כשהתערובת הרטובה מוכנה מוסיפים אותה לתפוחים המתובלים ומערבבים טוב.
שופכים את הכל לתבנית ומשגרים לתנור למשך כחצי שעה, או עד שהתפוחים מזהיבים והכל נראה מוכן וטוב כזה
המאפה לא בהכרח יצא כמו פשטידה בצורה אחידה כזו.
הריח בבית מ-ש-ג-ע!
כדאי לשמור במקרר ולחמם לפני האכילה
ואולי יש ואינני מכירה
רק יודעת שהיו לי הרבה תפוחים שאף אחד כבר לא רצה לאכול והחלטתי לעשות מעשה
הוויז'ן הגיע אליי כשצעדתי בקור המדברי של אחה"צ, אחרי שבני הצעיר זנח אותי לאנחות לטובת חבר.
תפוחים אפויים!
גם מחמם, גם מתקתק כזה.
אבל אני בכלל לא אוהבת תפוחים אפויים...
אז אולי אוסיף לזה כל מיני דברים למעין מאפה/ פשטידה סטייל?
למה לא?
מייד עלו לי הרעיונות וכשחזרתי הבייתה עמדתי לחתוך קוביות תפוחים ולערבב אותם עם שלל גודי'ס
יצא מדהים, אפילו בשבילי!
אומר רק ששום דבר פה אינו חובה ואפשר להוסיף או להחסיר מה שמתאים לטעמים שלכם, או להעדפות התזונתיות שלכם
חומרים
תפוחים- כמה? כמה שבא, שיש. אני השתמשתי בערך בק"ג תפוחי פינק קריספי, מעט עתיקים
קנמון, ג'ינג'ר טחון, הל טחון- 1/2 כפית בערך מכל אחד
פתיתי קוקוס/ קוקוס קלוי- 1-2 כפות
שבבי שקדים (לא חובה)
קוביות חמאה קטנות (לפי העין והטעם)
1-2 כפות שמן קוקוס (במצב צבירה קצת דומה לזה של החמאה)
4 ביצים
1/2 גביע שמנת של פעם, מניחה שגם שמנת מתוקה תעשה את העבודה וגם חלב קוקוס שומני ללא משמרים
2 כפות קמח קוקוס
1 כף סילאן
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות בערך.
חותכים תפוחים לריבועים ומניחים בקערה גדולה.
מוסיפים את התבלינים, הקוקוס והשקדים ומערבבים.
מוסיפים את קוביות החמאה ואת שמן הקוקוס ומערבבים עוד.
בקערה אחרת מערבבים היטב ביצים, שמנת, סילאן וקמח קוקוס.
כשהתערובת הרטובה מוכנה מוסיפים אותה לתפוחים המתובלים ומערבבים טוב.
שופכים את הכל לתבנית ומשגרים לתנור למשך כחצי שעה, או עד שהתפוחים מזהיבים והכל נראה מוכן וטוב כזה
המאפה לא בהכרח יצא כמו פשטידה בצורה אחידה כזו.
הריח בבית מ-ש-ג-ע!
כדאי לשמור במקרר ולחמם לפני האכילה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה