במסגרת תבשילי הקיץ המהירים יותר שלי נוצר גם התבשיל הזה.
קדם לו תבשיל קודם של אוסובוקו עם הרבה בצל וגזר, ביום שלפני. נשאר הרבה בשר על העצמות שהוצאתי לקופסא וביום למחרת החלטתי לחתוך אותו לנתחים קטנים ולהקפיץ עם בצל, שום ואפונה
אפשר להכין את המנה הזו עם כל שארית של בשר שיש לכם, גם עם עוף, או הודו.
הרעיון הוא שמדובר בבשר שכבר בושל קודם לכן, כך שאפשר להכין מנה ממש מהירה לאכול כפי שהיא או לשלב עם אורז, נודלס, פסטה וכל מה שתרצו
חומרים
בצל בינוני
3-4 שיני שום
נתחי בשר/ עוף/ הודו מבושלים חתוכים לנתחים קטנים
1/2 חבילת אפונה קפואה
1 כף סילאן
מלח, פלפל
אופן ההכנה
במחבת מטגנים מעט בצל קצוץ עד להזהבה, בשמן קוקוס/ שומן מהחי או כל מה שתבחרו.
מוסיפים את נתחי הבשר, את התבלינים ואת השום ומערבבים היטב למשך כמה דקות, עד שכל נתחי הבשר מצופים ברוטב.
מוסיפים את האפונה הקפואה ומכסים במכסה. מבשלים כך עד שהאפונה מפשירה ומתרככת, קצת פחות מ-10 דקות.
טועמים, מתקנים תיבול ו... המנה מוכנה.
אפשר כמובן לשנות תיבלון לפי העדפה, לכיוון של יותר חריף, קארי, כמון- כורכום- פפריקה מעושנת
מה שאתם אוהבים!
קדם לו תבשיל קודם של אוסובוקו עם הרבה בצל וגזר, ביום שלפני. נשאר הרבה בשר על העצמות שהוצאתי לקופסא וביום למחרת החלטתי לחתוך אותו לנתחים קטנים ולהקפיץ עם בצל, שום ואפונה
![]() |
אתם מבינים למה אין לי הרבה תמונות של התהליך, נכון? |
הרעיון הוא שמדובר בבשר שכבר בושל קודם לכן, כך שאפשר להכין מנה ממש מהירה לאכול כפי שהיא או לשלב עם אורז, נודלס, פסטה וכל מה שתרצו
חומרים
בצל בינוני
3-4 שיני שום
נתחי בשר/ עוף/ הודו מבושלים חתוכים לנתחים קטנים
1/2 חבילת אפונה קפואה
1 כף סילאן
מלח, פלפל
אופן ההכנה
במחבת מטגנים מעט בצל קצוץ עד להזהבה, בשמן קוקוס/ שומן מהחי או כל מה שתבחרו.
מוסיפים את נתחי הבשר, את התבלינים ואת השום ומערבבים היטב למשך כמה דקות, עד שכל נתחי הבשר מצופים ברוטב.
מוסיפים את האפונה הקפואה ומכסים במכסה. מבשלים כך עד שהאפונה מפשירה ומתרככת, קצת פחות מ-10 דקות.
טועמים, מתקנים תיבול ו... המנה מוכנה.
אפשר כמובן לשנות תיבלון לפי העדפה, לכיוון של יותר חריף, קארי, כמון- כורכום- פפריקה מעושנת
מה שאתם אוהבים!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה