"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 9 בספטמבר 2018

פוייקה לטיולי החגים

הרבה אנשים יצאו בחגים האלה לטיולי שטח, או לקמפינגים.
פויקה מאפשר ארוחה מלאה בסיר אחד, בישול על גחלים לצד אש ישירה עם כל האווירה הריחות והטעמים.
הפויקה יכול להיות צמחוני - טבעוני- בשרי- גלוטני וואטאבר נכון לכם.
אפשר להכין מראש את כל המרכיבים בבית ולהעמיס את הפויקה עבור היום הראשון בשטח
אפשר להכין הכל בשטח
הכל תלוי בכם



הפעם יצאנו רק לכמה שעות, לרגל יום הולדתו של בעלי (מזל טוב! היה ממש כיף) אז הכינותי מראש

בצל ושום
ירקות מתובלים במלח, פלפל, אבקת שום, קארי (מה שאוהבים)
פולקע'ס עם מלח מתובל

כלי עם שמן קוקוס וכלי עם אקסטרה מלח , כדי שלא נתקע בלי
היה גם חלב קוקוס קטן, לתוספת טעם
ואורז לבן בשביל לספוח את הנוזלים בסוף ולאחד את כל הטעמים

הגענו לשטח ומיהרנו להניע אש
כי ייקח זמן עד שייווצרו הגחלים המתאימים עבור הפויקה, כדאי שזה יהיה לפני רדת החשיכה



כשהאש הניעה קצת אפשר היה לצאת קצת לסקור את השטח




אופן ההכנה

מחממים את השמן בפויקה החם
מכניסים את הבצל והשום ומערבבים קצת. הכל נעשה ממש מהר.
מוסיפים את הפולקע'ס ומערבבים היטב כדי "לסגור" את הבשר במשך כמה דקות.
מוסיפים את הירקות לערבוב. הכל צריך להיות יחסית מהיר, מבלי לזוז מהסיר בשלב הזה.
מוסיפים קצת נוזלים, לא יותר מדיי, כדי שלא יווצר מרק. זה כזה 'ככה וככה' לפי העין (מצטערת)


כשהכל מתקדם, אחרי נגיד 30-40 דקות, מתחילים לבדוק את מצב הירקות והעוף
יש האומרים שכשהגזר מוכן הפוייקה מוכן
אפשר להוסיף את חלב הקוקוס, לבדוק טעמים ולהוסיף עוד מלח או מה שרוצים

כשנראה שהדברים בכיוון טוב, לקראת סיום אפשר להוסיף את האורז
מבשלים עד שהוא סופח את כל הנוזלים ומוכן
כמובן שהכל מאד מודולרי ואפשר להכין לגמרי בלי:
אורז/ עוף/ ירקות/ בשר
מיחקו את המיותר
כך שזה יתאים לכל אג'נדה תזונתית שהיא

תצטרכו להאמין לי שהייתה שם מנה לתפארת של אורז, ירקות ועוף
בשלב הזה כבר לא היה זמן או חשק לצלם
היינו עסוקים באכילה תחת חופת הכוכבים בשמיים
שנת טיולים, ארוחות נהדרות, בילויים משפחתיים וטבע נהדרת