"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 14 בנובמבר 2018

אלו גובי- תבשיל תפוחי אדמה וכרובית בסגנון הודי

אלו גובי הוא אחד התבשילים המוכרים ביותר במטבח ההודי.
בהינדי: אלו- תפוח אדמה, גובי- כרובית

הוא פשוט, טעים ובסיסי ביותר.
פתאום התחשק לי הטעם הזה, אז הכנתי לנו

חומרים

שמן קוקוס
בצל בינוני- גדול
פיסת ג'ינג'ר נאה
4-5 שיני שום (או יותר)

עגבניות מרוסקות (ללא תוספות, סוכר ומשמרים למיניהם)- או- עגבניות טריות אם רוצים
4-5 תפוחי אדמה
כרובית בינונית
תבלינים: זרעי חרדל, זרעי כוסברה, מלח, פלפל, אבקת קארי, הל טחון, קנמון טחון, ציפורן טחונה (אפשר גאראם מסאלה במקום או בתוספת), פלפל חריף לפי הטעם ומידת החריפות הרצויה
עלי כוסברה- אופציונלי

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל, מגרדים את הגי'נג'ר או חותכים קטן קטן, קוצצים את השום קטן.
מחממים שמן קוקוס בסיר רחב וזורקים פנימה את זרעי החרדל והכוסברה עד שאלה מתפצפצים ו"נפתחים". מוסיפים את הבצל לערבוב ואז את הג'ינג'ר ואת השום וערבוב.
אחרי כמה דקות מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח ומים לפי מידת הסמיכות בה מעוניינים בתבשיל (ממליצה לא דליל מדיי. ואם במקרה הוספתם יותר מדיי מים, אפשר להשאיר על אש גבוהה לאידוי)




מבשלים עד לרתיחה, מוסיפים את שלל התבלינים ומקטינים את האש.
בינתיים חותכים את תפוחי האדמה והכרובית לחתיכות לא גדולות מאד ומוסיפים לסיר אחרי לפחות 10 דקות בהן הרוטב התבשל על אש קטנה.
טועמים את התיבול ואם יש צורך מוסיפים עוד תבלינים.
מביאים שוב לרתיחה ומקטינים את האש לאחר מכן.
מבשלים עד שהירקות רכים ומבושלים, מתקנים שוב טעמים לפי הצורך


כדאי להוסיף כוסברה קצוצה בסוף

כמובן שאלו גובי ממש טעים לאכול עם אורז ואפשר להוסיף יוגורט/ שמנת חמוצה ליד/ מעל. 
אפשר גם כמובן לאכול ללא האורז (למי שיש תסביך אורז/ תפו"א כמוני. עוד הרבה לפני הפליאו, אגב... אלה פשוט לא נראים לי כמו דברים שצריכים ללכת ביחד 😂 ורק לפעמים אני מצליחה להתגמש)





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה