לא חגיגי כזה שאי אפשר לאוכלו ביומיום. נהפוך הוא!
חגיגי, כי יש בו צבעוניות ושמחה.
אוכל צבעוני תמיד משמח אותי יותר מאוכל חד- גוני. יש לכך גם משמעויות של מעבר, כי כל צבע מסמן על נוכחות של רכיבים תזונתיים ייחודיים ושונים. אם כי אין ספק שצבעוני זה פשוט שמח יותר.
אז ביום הזה רציתי לאכול מנה שהתחילה בעיקר בדימוי הצבעוני שהיה לי בראש, של צבעים חזקים המשלבים גם טעמים מגוונים יחדיו.
זה התחיל ממנגו ובשר. חכו רגע, אל תרימו גבה, זה דווקא מסתדר ביחד יופי!
התחלתי מרצועות בקר מוקפצות קלות בשמן זית. במקרה זה השתמשתי בשייטל (אני מאד אוהבת את החלק הזה, אם כי תמיד תוהה איך מבטאים אותו? האם בהיגוי יידישאי? איכשהו זה לא מסתדר לי מול קצבים ערביים, המבטא... מי יודע איך אומרים?)
מבחינת הילדים, פה אפשר לסיים את ההכנות לארוחה. הם יכולים לאכול קערית עם רצועות בקר מוקפצות ומקסימום איזה מלפפון או גזר ליד וזו ארוחה מושלמת בשבילם.
אני רציתי עוד!
חתכתי מנגו לקוביות, הוספתי המון כוסברה ובצל ירוק וערבבתי.
כבר עושה שמח בעיניים, נכון?
הוספתי פנימה את רצועות הבקר המוקפצות
ערבבתי, המלחתי, פלפלתי.
ו...זהו, זה ממש מוכן לאכילה.
רגע, רגע, נזכרתי שיש לי עוד משהו שיכול להתאים בול פה
נבטי עדשים אדומים!
מושלם! ארוחה נפלאה וחגיגית בהחלט!
סתם, ביום של חול.
הנה המתכון גם בצורה מסודרת יותר
חומרים
500-600 גרם רצועות של בשר בקר (כן, אפשר להחליף בחזה עוף, הודו, פילה דג ועוד ועוד. הטעם פשוט ייצא קצת...אחר)
מעט שמן זית להקפצה
מנגו גדול בשל
חופן נאה של כוסברה
כמה בצלים ירוקים
אפשרות לשדרוג: נבטים מסוג כזה או אחר
אופן ההכנה
את רצועות הבקר מקפיצים במעט שמן זית עד ש"נסגרות". אפשר להמליח ולפלפל כבר בשלב הזה.
אפשר גם להפריש מנות לילדים (או לתכנן כמות גדולה יותר עבורם כדי שיישאר גם לגדולים מה לאכול).
חותכים את המנגו לריבועים, קוצצים כוסברה ובצל ירוק ומערבבים יחדיו. מוסיפים את רצועות הבקר ואת הנבטים. טועמים ומוסיפים תבלינים (אם יש בכלל צורך), ו....אוכלים בתאבון רב!
ו...זהו, זה ממש מוכן לאכילה.
רגע, רגע, נזכרתי שיש לי עוד משהו שיכול להתאים בול פה
נבטי עדשים אדומים!
מושלם! ארוחה נפלאה וחגיגית בהחלט!
סתם, ביום של חול.
הנה המתכון גם בצורה מסודרת יותר
חומרים
500-600 גרם רצועות של בשר בקר (כן, אפשר להחליף בחזה עוף, הודו, פילה דג ועוד ועוד. הטעם פשוט ייצא קצת...אחר)
מעט שמן זית להקפצה
מנגו גדול בשל
חופן נאה של כוסברה
כמה בצלים ירוקים
אפשרות לשדרוג: נבטים מסוג כזה או אחר
אופן ההכנה
את רצועות הבקר מקפיצים במעט שמן זית עד ש"נסגרות". אפשר להמליח ולפלפל כבר בשלב הזה.
אפשר גם להפריש מנות לילדים (או לתכנן כמות גדולה יותר עבורם כדי שיישאר גם לגדולים מה לאכול).
חותכים את המנגו לריבועים, קוצצים כוסברה ובצל ירוק ומערבבים יחדיו. מוסיפים את רצועות הבקר ואת הנבטים. טועמים ומוסיפים תבלינים (אם יש בכלל צורך), ו....אוכלים בתאבון רב!
ענבל אמרה לי שהיא לא הצליחה לשלוח תגובה.
השבמחקניסיתי לסדר את זה, מקווה שהצלחתי.... (אתם מוזמנים לנסות להגיב ואם לא מצליח, כיתבו לי. תודה!)
ורד, אני כבר אמרתי לך- את צריכה להוציא ספר מתכונים :) מחכה לשמוע על עוד מתכונים שלך... ליאת
השבמחקטעיםםםםםםםםםםםםםםםם :)
השבמחקתודה ליאת ודוד!
השבמחקאיזה כיף, התגובות עובדות!
איזו הרגשה כייפית להצליח "לתקן" משהו בשפה המחשבית הזו :-)
ה"בעיה" היחידה שעוד נותרה זה- איך מאפסים את השעון פה? לא מוצאת את זה... והשעות ממש מבולבלות...
אם מישהו יודע, אשמח לשמוע
ורד יקרה איזה יופי - גם לך יש אתר
השבמחקקונספט מדליק, ממש חגיגה - בהצלחה.
שיהיה לבריאות
תודה, תמר!
השבמחקתהני
מצויין!
השבמחקנוסה בהצלחה רבה!! יצא יפה וצבעוני וכמובן גם טעעיייםםםםם......
השבמחקשמחה לשמוע!
השבמחקרק בקשה קטנה: אם אתם כותבים כ"אנונימי" נסו לחתום בשמכם. רק כדי שנתחיל להכיר...