זו אחת הארוחות הקלות ביותר שאני נוהגת להכין. תבשיל בסיר אחד, דיי פשוט ומהיר.
פעם במקרה גיליתי שהגדולה שלי מאד אוהבת לאכול את זה ומאז זו נהייתה המנה "שלה". אני משתדלת להכין אותה באופן יחסית קבוע אם כי לא יותר מדיי. אולי כי אני חוששת שבגלל שזה כ"כ פשוט זה יימאס עליה... אם כי כבר הבנתי שכשיש דברים שאנחנו נהנים לאכול זה מהר מאד מדביק גם את הילדים.
אפשר להכין את הארוחה הזו בצורה פשוטה ואפשר להשקיע קצת יותר.
בעקרון, מש שמח להשריה. אם זוכרים ומתכננים, כדאי להשרות ללילה. אם חושבים על זה רק בבוקר, אפשר להשרות בבוקר לכמה זמן שיש. זה יקל על הבישול והעיכול של המש.
הנה, כאן יש מאמר ותיק שלי על מש, למי שרוצה עוד קצת להרחיב (ועוד הצעות למתכונים).
את המש הזה השריתי רק בבוקר והוא יצא נפלא
חומרים
כוס מש
2-3 תפוחי אדמה בינוניים
תבלינים (אני אוהבת פה מלח גס וקארי)
מעט שמן זית
אופן ההכנה
משרים את המש במים (ללילה, או לכמה שעות)
מסננים ומניחים בסיר.
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומצרפים למש.
מכסים את המש ותפוחי האדמה במים (אם רוצים תבשיל מיימי יותר, שמים יותר מים ואם רוצים מוצק יותר שמים פחות מים).
מביאים לרתיחה, מוסיפים תבלינים ומבשלים עד שהכל מתרכך והמים נספגים (בין 40-60 דקות).
אחרי שמכבים את האש מוסיפים 1-2 כפות של שמן זית ומערבבים.
טעים לאללה כשזה חם טרי.
ממליצה לצרף גם טחינה טובה בצד, הולך מעולה ביחד!
למשקיענים: אפשר להוסיף קוביות בטטה, גזר, בצל, כרובית, קישוא ועוד.
אפשר להוסיף בסוף פטרוזיליה או כוסברה קצוצות.
לפעמים אני מכינה רגע לפני שאני יוצאת לסיבוב האיסוף מהגנים ומשאירה על אש קטנה מאד. כשאני חוזרת זה מוכן וטרי וכייפי.
פעם במקרה גיליתי שהגדולה שלי מאד אוהבת לאכול את זה ומאז זו נהייתה המנה "שלה". אני משתדלת להכין אותה באופן יחסית קבוע אם כי לא יותר מדיי. אולי כי אני חוששת שבגלל שזה כ"כ פשוט זה יימאס עליה... אם כי כבר הבנתי שכשיש דברים שאנחנו נהנים לאכול זה מהר מאד מדביק גם את הילדים.
אפשר להכין את הארוחה הזו בצורה פשוטה ואפשר להשקיע קצת יותר.
בעקרון, מש שמח להשריה. אם זוכרים ומתכננים, כדאי להשרות ללילה. אם חושבים על זה רק בבוקר, אפשר להשרות בבוקר לכמה זמן שיש. זה יקל על הבישול והעיכול של המש.
הנה, כאן יש מאמר ותיק שלי על מש, למי שרוצה עוד קצת להרחיב (ועוד הצעות למתכונים).
את המש הזה השריתי רק בבוקר והוא יצא נפלא
חומרים
כוס מש
2-3 תפוחי אדמה בינוניים
תבלינים (אני אוהבת פה מלח גס וקארי)
מעט שמן זית
אופן ההכנה
משרים את המש במים (ללילה, או לכמה שעות)
מסננים ומניחים בסיר.
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומצרפים למש.
מכסים את המש ותפוחי האדמה במים (אם רוצים תבשיל מיימי יותר, שמים יותר מים ואם רוצים מוצק יותר שמים פחות מים).
מביאים לרתיחה, מוסיפים תבלינים ומבשלים עד שהכל מתרכך והמים נספגים (בין 40-60 דקות).
אחרי שמכבים את האש מוסיפים 1-2 כפות של שמן זית ומערבבים.
טעים לאללה כשזה חם טרי.
ממליצה לצרף גם טחינה טובה בצד, הולך מעולה ביחד!
למשקיענים: אפשר להוסיף קוביות בטטה, גזר, בצל, כרובית, קישוא ועוד.
אפשר להוסיף בסוף פטרוזיליה או כוסברה קצוצות.
לפעמים אני מכינה רגע לפני שאני יוצאת לסיבוב האיסוף מהגנים ומשאירה על אש קטנה מאד. כשאני חוזרת זה מוכן וטרי וכייפי.
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה | ||||||||
| ||||||||
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |
מה זה מש? לא מזהה.
השבמחקמש זה mung beans
השבמחקאת בטוח מכירה את זה- קטנות, ירוקות, מהן מכינים את הנבטים הסיניים הארוכים. כשמבשלים אותן הן נהיות רכות ומושיות כאלה...
אה! לא ידעתי שמש הוא vמקור לנבטים... תודה!
מחקאשמח לראות תמונה של התוצאה המוגמרת!
השבמחקאוקי אורית, בפעם הבאה שאכין, אצלם במיוחד עבורך. כרגע אין לי תמונה...
השבמחקמנה נפלאה ונהדרת !! מה זה תודה.
השבמחקהכנתי היום והיה קליל ובעיקר נפלא ובאמת מנחם. ב 9:30 בבוקר כבר התחלתי לזלול את זה :)
עוד מנות כאלה !
בהשראת המתכון, בישלתי תפ"א עם עדשים שחורים קטנים מונבטים. בתום הבישול סיננתי מים, והוספתי שמן זית, מלח, ועשבים - פטר' כוס', יצא מעולה!
השבמחקאיזה רעיון מגניב, נשמע מעולה!
השבמחקאני הכי אוהבת שאנשים מקבלים השראה ומוצאים את הדרך שלהם להכין דברים על בסיס משהו שכתבתי. ככה, אגב, גם אני נוהגת כמעט תמיד. נדיר שאכין מתכון בדיוק בדיוק כמו שהוא ניתן לי. זה מרגיש לי פשוט הכי אישי שיש...
תודה על השיתוף!
רק הערה קטנה....לא להשאיר אש בבית כשאין אף אחד...ולו הקטנה ביותר
השבמחקsafety first
מבינה מה את אומרת ואף יודעת את זה. ועם זאת... יש פעמים שאני כן עושה את זה... פשוט כי זה חוסך לי זמן חשוב. בעיקר כשמשהו דורש בישול ארוך יותר.
השבמחקמצד אחד אני לא מרגישה עם זה בנוח. מצד שני, לא תמיד יש ברירה...
סוג של פשרה, מודה.
ניקיתי את המטבח ושמתי מש להשרות. ככה אני מסיימת את היום הזה. תודה לך. .
השבמחק