סלמון הוא דג אהוב מאד אצלנו.
למזלי יש בסביבתי סופר עם מחלקת דגים ובו דגי סלמון טריים. ביום בו אני רוצה להכין דגים אני הולכת לשם ומבקשת נתחים מפולטים (בלי העצמות).
אפשר, כמובן, גם להכין מנתחים קפואים של סלמון, אם זה מה שזמין עבורכם. אז צריך יהיה לקלת בחשבון את זמן ההפשרה (אפשר להוציא מהפריזר בלילה שלפני, אם זוכרים).
זו ארוחה מאד קלה להכנה, משביעה ומזינה ביותר, כי הסלמון הוא מהדגים הטובים לנו לאכילה (בגלל תכולת האומגה 3 הגבוהה שבו).
אפשר להכינו בתנור עם שפע ירקות (בדומה לעוף בתנור), אם אבחר בכך, אכניס קודם את הירקות לתנור עם שמן זית ותיבול כלשהו ואחרי כחצי שעה אוסיף את נתחי הדג. כי הסלמון צריך רק מעט זמן, יחסית, בתנור.
פעמים רבות אני מכינה את נתחי הדג בתבנית. בוזקת מעל קצת מלח גס, מזליפה מעט מיץ מלימון טרי (לאורך הנתח) ומוסיפה קצת שמן זית.
אני יכולה גם לטפטף עליהם מעט שמן זית זית, מעט רוטב סויה ולפעמים גם קצת סילאן (אפשר גם שום קצוץ, למשל).
ליד או מתחת אני מניחה עיגולים דקיקים דקיקים של תפוחי אדמה ובטטות, כדי שאלה ייאפו ממש מהר.
לפעמים אכין רק את הדג ולידו סלט ירקות גדול, או ירקות חתוכים לילדים (אצלנו אוהבים מלפפון, גזר ועגבניות שרי- מה אצלכם?). אפשר גם עם סלט סלק, או עם אדממה או משהו בסגנון.
כפי שכבר ודאי שמתם לב, אני מאד אוהבת להכין מנה אחת מרכזית, המאפשרת כמעט לכל בני הבית לאכול אותה. מסביבה, אפשר להוסיף מנות מלוות, כמו ירקות בשלל צורות הכנה, טחינה ותוספות למיניהן.
צורה זו של הכנה לוקחת בחשבון את כל בני הבית ולא משאירה מישהו אחד (מי אמר האמא?) לאכול שאריות, או דברים שהוא/היא פחות אוהבים, רק כי 'זה מה יש'.
איך זה אצלכם? האם אתם מכינים מנות שונות עבור בני הבית, או שמוצאים דרכים לאכול ביחד מבלי להתיש את כולם?
למזלי יש בסביבתי סופר עם מחלקת דגים ובו דגי סלמון טריים. ביום בו אני רוצה להכין דגים אני הולכת לשם ומבקשת נתחים מפולטים (בלי העצמות).
אפשר, כמובן, גם להכין מנתחים קפואים של סלמון, אם זה מה שזמין עבורכם. אז צריך יהיה לקלת בחשבון את זמן ההפשרה (אפשר להוציא מהפריזר בלילה שלפני, אם זוכרים).
זו ארוחה מאד קלה להכנה, משביעה ומזינה ביותר, כי הסלמון הוא מהדגים הטובים לנו לאכילה (בגלל תכולת האומגה 3 הגבוהה שבו).
אפשר להכינו בתנור עם שפע ירקות (בדומה לעוף בתנור), אם אבחר בכך, אכניס קודם את הירקות לתנור עם שמן זית ותיבול כלשהו ואחרי כחצי שעה אוסיף את נתחי הדג. כי הסלמון צריך רק מעט זמן, יחסית, בתנור.
פעמים רבות אני מכינה את נתחי הדג בתבנית. בוזקת מעל קצת מלח גס, מזליפה מעט מיץ מלימון טרי (לאורך הנתח) ומוסיפה קצת שמן זית.
אני יכולה גם לטפטף עליהם מעט שמן זית זית, מעט רוטב סויה ולפעמים גם קצת סילאן (אפשר גם שום קצוץ, למשל).
ליד או מתחת אני מניחה עיגולים דקיקים דקיקים של תפוחי אדמה ובטטות, כדי שאלה ייאפו ממש מהר.
לפעמים אכין רק את הדג ולידו סלט ירקות גדול, או ירקות חתוכים לילדים (אצלנו אוהבים מלפפון, גזר ועגבניות שרי- מה אצלכם?). אפשר גם עם סלט סלק, או עם אדממה או משהו בסגנון.
כפי שכבר ודאי שמתם לב, אני מאד אוהבת להכין מנה אחת מרכזית, המאפשרת כמעט לכל בני הבית לאכול אותה. מסביבה, אפשר להוסיף מנות מלוות, כמו ירקות בשלל צורות הכנה, טחינה ותוספות למיניהן.
צורה זו של הכנה לוקחת בחשבון את כל בני הבית ולא משאירה מישהו אחד (מי אמר האמא?) לאכול שאריות, או דברים שהוא/היא פחות אוהבים, רק כי 'זה מה יש'.
איך זה אצלכם? האם אתם מכינים מנות שונות עבור בני הבית, או שמוצאים דרכים לאכול ביחד מבלי להתיש את כולם?
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה