זה כבר עניין של מצב רוח וחשק בשבילי.
יש תקופות או ימים שבהם ממש מתחשק לי את סלט הקינואה הספציפי הזה.
אז אני מתחילה מלהכין קינואה פשוט. כי אני כבר יודעת שלא כולם בבית אוהבים סלט קינואה, אולם אם היא תהיה פשוטה יש סיכוי שאפשר להכין איתה משהו שגם הילדים יאהבו. למשל לערבב עם בטטה בתנור, או עם תבשיל עדשים, או לגרד פנימה גזר, או להכין עם רוטב עגבניות.
קינואה "פשוטה" מספקת לי קרקע רחבה לשלל ארוחות אפשריות.
אבל אני בכלל רציתי להכין לי סלט קינואה טעימוס.
חומרים
קינואה מבושלת
גבעולי סלרי
חמוציות
בצל סגול
אגוזי מלך
שמן זית
מלח
אופן ההכנה
אחרי שמכינים את הקינואה, מניחים אותה בכלי ומוסיפים: גבעולי סלרי קצוצים דק (מי שאוהב, יכול גם להוסיף כמה עלים קצוצים), חמוציות, אגוזי מלך קצוצים, עיגולי בצל סגול.
מתבלים בשמן זית ובמלח ואם אוהבים אפשר גם להוסיף פלפל שחור.
ארוחה טעימה ומאד מעניינת בפה. בכלל שילוב של סלרי וחמוציות בהחלט עושה לי את זה.
יש תקופות או ימים שבהם ממש מתחשק לי את סלט הקינואה הספציפי הזה.
אז אני מתחילה מלהכין קינואה פשוט. כי אני כבר יודעת שלא כולם בבית אוהבים סלט קינואה, אולם אם היא תהיה פשוטה יש סיכוי שאפשר להכין איתה משהו שגם הילדים יאהבו. למשל לערבב עם בטטה בתנור, או עם תבשיל עדשים, או לגרד פנימה גזר, או להכין עם רוטב עגבניות.
קינואה "פשוטה" מספקת לי קרקע רחבה לשלל ארוחות אפשריות.
אבל אני בכלל רציתי להכין לי סלט קינואה טעימוס.
חומרים
קינואה מבושלת
גבעולי סלרי
חמוציות
בצל סגול
אגוזי מלך
שמן זית
מלח
אופן ההכנה
אחרי שמכינים את הקינואה, מניחים אותה בכלי ומוסיפים: גבעולי סלרי קצוצים דק (מי שאוהב, יכול גם להוסיף כמה עלים קצוצים), חמוציות, אגוזי מלך קצוצים, עיגולי בצל סגול.
מתבלים בשמן זית ובמלח ואם אוהבים אפשר גם להוסיף פלפל שחור.
ארוחה טעימה ומאד מעניינת בפה. בכלל שילוב של סלרי וחמוציות בהחלט עושה לי את זה.
גם אני אוהבת לבשל "חומרי גלם לסלטים"
השבמחקכמו אורז מלא, קינואה, עדשים שחורים.
אח"כ חותכים כמה ירקות טריים, מתבלים ויש סלט
זה אדיר, נכון?
השבמחקהאמת שזה יותר מתאים לקיץ ועכשיו קצת מתחיל להתקרר (אפילו טפטף עליי גשם היום כשחזרתי בבוקר מהגן. איזה כיף!).
כשמתחיל להתקרר אני מרגישה שיש לי יותר את הצורך בדברים מבושלים של ממש, חמים כאלה.
אם כי אין על סלט הקינואה הזה, באמת שיש בו משהו, בשילוב הטעמים שיכול לחצות עונות מבחינתי, כשהחשק מתעורר :-)
יו, מעיין, מה זה בלוג הבנטו המדליק הזה? שלך?
השבמחקרוצה עוד!
כן, שלי :)
השבמחקרוצה עוד בנטואים? באמת מזמן לא הכנתי ...
בטח שרוצה עוד בנטואים. זה כזה להיט.
השבמחקלא ידעתי שאת בעניין... איך לא אמרת כלום שכתבתי על זה לפני כמה זמן?
אם כבר בעדכונים, גם בלוג הלחם לא התעדכן מזמן... (חפרתי קצת :-) )
אנחנו עושים סלט מאוד דומה אבל מוסיפים הר של פטרוזיליה ונענע קצוצות - מעבר לטעם גם המראה משתדרג !
השבמחקומוסיפים גם מש מבושל ואם יש גם גרעיני רימון.
נשמע שיוצא לכם טבולה- קינואה :-)
השבמחק