"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 3 בנובמבר 2011

ארוחת 'כל מיני'- אולי לא הכי מסודרת, אם כי מאלה שיכולות להתאים לכולם

שוב מתקרב לו סוף השבוע ואני מוצאת עצמי רוצה לפנות את המקרר ואת השיש מכל הירקות שעוד נותרו פה ללא מעש. כי הנה כבר מגיע יום חמישי וההזמנה מהקואופרטיב האורגני. יאללה, צריך להניע!

אז אני בודקת מה יכול להכנס לתנור...
נשארו לי מלא בטטות קטנות וחמודות כאלה



וכמה תפוחי אדמה ובצלצלים קטנים וראש שום שלם (מגניב לחצות אותו לשניים. אח, איזה ריח!) ויש חצי דלורית במקרר.
יאללה, לחתוך את כל אלה, לשים בתבנית עם קצת שמן זית ומעט מלח עשבים ולתנור



חוצמזה, יש 2 סלקים. אני חייבת לבשל אותם. נראה כבר מה אכין מהם אח"כ [יצא סלט סלק של ריבועים קטנים עם מלח גס והרבה לימון ובסוף מוסיפים שפע שמן זית]

יש גם 2 מגשיות של תירס שבעלי לא עמד בפיתויין והביא. ברור שחייבים להכין אותם...


נוסיף טחינה ונראה לי שיצאה לנו אחלה ארוחה.

אני בטוחה שלא כולם יאכלו מהכל (אפילו יכולה לנחש מי יאכל מה), אולם זה הכיף בארוחות שכאלה, של 'כל מיני'- כל אחד יכול למצוא לו פה את מה שנכון לו לעכשיו [ולפעמים הם עושים השלמות אחר הצהריים... ולפעמים מישהו נכנס ורוצה לנשנש משהו... טוב שיהיה!]

2 תגובות:

  1. לאחרונה התחלתי להוסיף סלק וגם שומר לירקות בתנור שאני עושה, אוי זה כזה טעים סלק בתנור

    השבמחק