ארוחה קלה יחסית, מתאימה לצמחונים (ולא רק). כזו שאפשר להכין מהר יחסית ושנאכלת באהבה רבה.
פירה בטטה
אז בעצם מדובר בפירה מעורב של תפוחי אדמה ובטטה במקרה הזה, אולם אין בעיה להכין אותו רק מבטטה. אפשר אפילו (שששששש......... לא לגלות לילדים) להוסיף דלעת או גזר...
מבשלים/ מאדים את הירקות ומועכים בסיר עם מעט ממיי הבישול.
אני אוהבת להוסיף הרבה חמאה (אפשר שמן זית או שמן קוקוס למי שרוצה ללא מוצרים מהחי) ומלח לפי הטעם.
אם רוצים ממש להשקיע, אפשר לטגן בצל ושום ולהוסיף מלמעלה.
גם פרמז'ן הולך פה טוב...
שעועית ירוקה
בעונה אפשר לאכול שעועית ירוקה טרייה. בשאר השנה יש שעועית ירוקה קפואה. יש גם אורגנית שניתן למצוא בחנויות טבע או בסופרים המחזיקים את המוצרים האלה.
מרתיחים מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים מכניסים את השעועית הקפואה, מביאים לרתיחה ומקטינים את האש. ממשיכים לבשל עד שהשעועית מוכנה. מוציאים ושוטפים במים קרירים, אפשר להוציא למיי קרח, על מנת להפסיק את פעולת החימום והבישול.
מתבלים במעט שמן זית. אצלנו אוהבים גם קצת סויה וסילאן, אם כי לא תמיד. רק שמן זית בהחלט עושה את העבודה וזה נטרף, ככה ביד...
אפשר גם להקפיץ שום ופלפל חריף קצוץ במחבת ולהקפיץ את השעועית ביחד. ועוד ועוד אפשרויות תיבול שונות ומגוונות.
טחינה
טוב, אני לא באמת צריכה להסביר על טחינה, נכון? [למי שבכל זאת צריך, הנה]
ממליצה בחום על טחינה משומשום מלא מונבט. הבדל משמעותי בטעם ובערכים התזונתיים. נו, טוב, גם במחיר. אולם טחינה איכותית זה ממש חשוב בעיניי שאני מוכנה להשקיע בזה כסף טוב.
בתאבון!
פירה בטטה
אז בעצם מדובר בפירה מעורב של תפוחי אדמה ובטטה במקרה הזה, אולם אין בעיה להכין אותו רק מבטטה. אפשר אפילו (שששששש......... לא לגלות לילדים) להוסיף דלעת או גזר...
מבשלים/ מאדים את הירקות ומועכים בסיר עם מעט ממיי הבישול.
אני אוהבת להוסיף הרבה חמאה (אפשר שמן זית או שמן קוקוס למי שרוצה ללא מוצרים מהחי) ומלח לפי הטעם.
אם רוצים ממש להשקיע, אפשר לטגן בצל ושום ולהוסיף מלמעלה.
גם פרמז'ן הולך פה טוב...
שעועית ירוקה
בעונה אפשר לאכול שעועית ירוקה טרייה. בשאר השנה יש שעועית ירוקה קפואה. יש גם אורגנית שניתן למצוא בחנויות טבע או בסופרים המחזיקים את המוצרים האלה.
מרתיחים מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים מכניסים את השעועית הקפואה, מביאים לרתיחה ומקטינים את האש. ממשיכים לבשל עד שהשעועית מוכנה. מוציאים ושוטפים במים קרירים, אפשר להוציא למיי קרח, על מנת להפסיק את פעולת החימום והבישול.
מתבלים במעט שמן זית. אצלנו אוהבים גם קצת סויה וסילאן, אם כי לא תמיד. רק שמן זית בהחלט עושה את העבודה וזה נטרף, ככה ביד...
אפשר גם להקפיץ שום ופלפל חריף קצוץ במחבת ולהקפיץ את השעועית ביחד. ועוד ועוד אפשרויות תיבול שונות ומגוונות.
טחינה
טוב, אני לא באמת צריכה להסביר על טחינה, נכון? [למי שבכל זאת צריך, הנה]
ממליצה בחום על טחינה משומשום מלא מונבט. הבדל משמעותי בטעם ובערכים התזונתיים. נו, טוב, גם במחיר. אולם טחינה איכותית זה ממש חשוב בעיניי שאני מוכנה להשקיע בזה כסף טוב.
בתאבון!
בהתחלה חשבתי שזה מתכון להכל ביחד :)
השבמחקטוב, פירה בטטה עם טחינה זה משהו שניסיתי בעבר.
בכלל, בזמן האחרון אני מוסיפה כפית טחינה גולמית כמעט לכל דבר
בהחלט נשמע כמו משהו שהילדות שלי יכולות להתחבר אליו. בריא, מזין ואפילו קל להכנה!
השבמחקתודה.
כן, מעיין, מעין מש גדול :-)
השבמחקתוספות : שעועית עם פירורי לחם גינג'ר ושום מוקפצים יחד במחבת זה להיט !
השבמחקטחינה -טיפ טיפת סילאן או דבש ממתיקים את המר של שום וטחינה.גם אצלנו רק מלאה אורגנית פי חמש(!) סידן והמחיר..ובכן אתמול ראיתי 11 ש"ח לאורגנית חצי קילו ו6 שקלים לא אורגנית קילו..
אז זהו שהטחינה המלאה המונבטת ממש לא מרה, רחוק מזה. היא אפילו מתקתקה קצת.
השבמחקוהיא הרבה יותר יקרה....
והסידן וכל המינרלים שבה נסםגים ביעילות רבה יותר, כי השומשום עובר תהליך של הנבטה, מה שמסיר את החומצות המעכבות ספיגה של מינרלים.
כך שזה לא בהכרח מספיק שהטחינה מלאה, אנחנו גם צריכים להיות מסוגלים להפיק ממנה את היתרונות שלה...