זו אחת המנות הקלאסיות שלי שנלמדת כמעט בכל קורס בישול שאני מעבירה. אני מכינה אותה הרבה ובהרבה ואריאציות.
כי תמיד הירקות משתנים והתבלון קצת משתנה. לפעמים זה עם נתחי עוף, לפעמים עם טופו ולפעמים צמחוני.
וחלב קוקוס זו בכלל אהבה גדולה שלי. באיזה חלב קוקוס להשתמש? היה על זה דיון ארוך בקבוצה שלי בפייסבוק. ממליצה על הכי טבעי שאפשר למצוא (ללא חומרים משמרים)
חומרים
2 תפוחי אדמה
בטטה גדולה
פיסת דלעת
כמה פרחי כרובית
קישוא בינוני
[ואפשר עוד ירקות או פחות בכמויות גדולות יותר]
נתחים של חזה עוף
פחית חלב קוקוס
2 כפות (בערך) רוטב סויה
כף (בערך) כורכום
כמה שיני שום
כי תמיד הירקות משתנים והתבלון קצת משתנה. לפעמים זה עם נתחי עוף, לפעמים עם טופו ולפעמים צמחוני.
וחלב קוקוס זו בכלל אהבה גדולה שלי. באיזה חלב קוקוס להשתמש? היה על זה דיון ארוך בקבוצה שלי בפייסבוק. ממליצה על הכי טבעי שאפשר למצוא (ללא חומרים משמרים)
חומרים
2 תפוחי אדמה
בטטה גדולה
פיסת דלעת
כמה פרחי כרובית
קישוא בינוני
[ואפשר עוד ירקות או פחות בכמויות גדולות יותר]
נתחים של חזה עוף
פחית חלב קוקוס
2 כפות (בערך) רוטב סויה
כף (בערך) כורכום
כמה שיני שום
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 180 מעלות, שיתחמם לו.
חותכים את הירקות לריבועים.
יוצרים נתחים מחזה עוף.
מניחים הכל בתבנית לתנור.
בקערה מערבבים חלב קוקוס, רוטב סויה, שום קצוץ וכורכום
כשהרוטב מוכן, יוצקים אותו מעל הירקות והעוף
מערבבים היטב ומכניסים לתנור לכשעה
לפני |
אחרי |
אפשר לאכול את המנה הזו כפי שהיא, כארוחה בפני עצמה.
אפשר ללוות בסלט או באורז או קינואה (כדי לספוג את הנוזלים...).
לפי סוג חיתוך הירקות והגיוון בהם המנה יכולה להיות גם חגיגית יותר, לארועים וארוחות משפחתיות.
נראה טוב ינוסה בקרוב!
השבמחקנראה טוב, בגירסה הקודמת הכנת עם קארי ובלי רוטב סויה... אבל שניהם נותנים את הניחוח ההודי נכון? איפה את בכל זאת משיגה מיי קוקוס פחות מזוהמים בכימיקלים?
השבמחקאורית, אפשר להכין את זה בכ"כ הרבה גרסאות. זה ממש משתנה אצלי בתקופות.
השבמחקאפשר להחליף את רוטב הסויה במלח, אפשר להפחיתו.
האמת היא שאני שמה את החומרים לפי העין, הנסיון לכמת את זה עבור כתיבת המתכונים לא בהכרח מדוייק ולכן כדאי לטעום תמיד.
אכן יש תקופות שזה רק עם קארי, מלח וחלב קוקוס.
חלב הקוקוס שצילמתי פה הוא חלב הקוקוס היחיד שיש כרגע בארץ ללא חומרים משמרים (בגלל זה צילמתי אותו). אם תסתכלי על הדיון שקישרתי שהיה בקבוצה שלי בנושא, תוכלי לקרוא על זה עוד.
מסתדר גם עם טופו?
השבמחקהולך מעולה גם עם טופו, כמו שכתבתי. הטופו יוצאים קריספיים כאלה, ממש טעים.
השבמחקאפשר גם להכין עם טמפה ואפשר אפילו בלי קטניות/ בשר בכלל, רק ירקות. אחלה סייד דיש.
ורד, גם אני ככה עם כמויות ומתכונים ספונטניים :) ראיתי קודם את הדיון על הקוקוס, לא מצאתי איפה את בכל זאת משיגה אחרי שנעלמו לך האריזות קרטון... אני אחפש את הקופסא שבתמונה, אבל אם את זוכרת חנות מסויימת בצפון אני אשמח. בכל מקרה, ינוסה בקרוב :)
השבמחקהאמת היא שעכשיו מצאתי את החלב קוקוס הספציפי הזה בכמה חנויות טבע.
השבמחקבניצת הדובדבן זה היה הכי זול, משמעותית (אז קניתי כבר כמה :-) ).
זו אותה חברה שייבאה את החלב בקרטון, דברתי עם היבואן בזמנו, זה פשוט לא משתלם להם להביא את הקרטון, המחירים מאד עלו וזה לא כלכלי.
איך שומרים חלב קוקוס אחרי שפתחתי את הפחית? וכמה זמן זה נשמר בלי חומרים משמרים? אני בד"כ לא משתמשת בפחית שלמה, ואז זה מתקלקל... מה את אומרת?
השבמחקהפחית הפתוחה יכולה להשאר במקרר כמה ימים.
מחקתריחי, תטעמי ותראי.
מניחה שזה גם יכול לקפוא, אם ממש רוצים.
אם מכינה מנה לא עם כל הפחית אולי ביום יומיים שאחרי תוכלי להכין משהו נוסף עם החצי השני...
כך אני הייתי נוהגת במצב הזה
הי. הכנתי רק עם כרובית ובטטה. יצא ממש טוב! שמתי כמה דקות של גריל בסוף בשביל ה"לוק". :)
השבמחקמעולה!
מחקאפשר להכין באמת בכל פעם עם ירקות אחרים. לפי מה שאוהבים, או לפי מה שיש בבית באותו הרגע.
זה תמיד יוצא נפלא.
אחלה טיפ, לשים על גריל בסוף :-)
מוזמנים גם לתחרות המתכונים החדשה.
נראה איזה תובנות יהיו לך עם ארבעת הירקות הירוקים
http://veredleb-nutrition.blogspot.co.il/2012/12/blog-post_14.html