"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 10 בנובמבר 2011

ירקות בתנור בחלב קוקוס וקארי

זו אחת המנות הקלאסיות שלי שנלמדת כמעט בכל קורס בישול שאני מעבירה. אני מכינה אותה הרבה ובהרבה ואריאציות.
כי תמיד הירקות משתנים והתבלון קצת משתנה. לפעמים זה עם נתחי עוף, לפעמים עם טופו ולפעמים צמחוני.
וחלב קוקוס זו בכלל אהבה גדולה שלי. באיזה חלב קוקוס להשתמש? היה על זה דיון ארוך בקבוצה שלי בפייסבוק. ממליצה על הכי טבעי שאפשר למצוא (ללא חומרים משמרים)



חומרים

2 תפוחי אדמה
בטטה גדולה
פיסת דלעת
כמה פרחי כרובית
קישוא בינוני
[ואפשר עוד ירקות או פחות בכמויות גדולות יותר]
נתחים של חזה עוף
פחית חלב קוקוס
2 כפות (בערך) רוטב סויה
כף (בערך) כורכום
כמה שיני שום


אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות, שיתחמם לו.
חותכים את הירקות לריבועים.
יוצרים נתחים מחזה עוף.
מניחים הכל בתבנית לתנור.
בקערה מערבבים חלב קוקוס, רוטב סויה, שום קצוץ וכורכום


כשהרוטב מוכן, יוצקים אותו מעל הירקות והעוף


מערבבים היטב ומכניסים לתנור לכשעה

לפני
אחרי














אפשר לאכול את המנה הזו כפי שהיא, כארוחה בפני עצמה.
אפשר ללוות בסלט או באורז או קינואה (כדי לספוג את הנוזלים...).
לפי סוג חיתוך הירקות והגיוון בהם המנה יכולה להיות גם חגיגית יותר, לארועים וארוחות משפחתיות.