"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 13 בנובמבר 2011

נתחי חזה עוף

אני מאד אוהבת להכין נתחי חזה עוף. יש בהם משהו בקטנים האלה שכולם מאד אוהבים לאכול.
אפשר לשחק עם התיבול ועם התוספות ובאמת יוצא לי להכין אותם עם מנות מאד מגוונות.

אני לוקחת חזה עוף (בד"כ שלם ואני מפרקת אותו, כלומר חותכת, אם כי אפשר גם לקנות רק את ה"שניצל").
חותכת לנתחים בגודל שאני רוצה. אפשר ממש קטן ואפשר בינוני יותר.
מניחה בקערה עם מרינדה. כרגע מעט שמן זית, רוטב סויה וסילאן עובדים טוב. לפעמים מוסיפה גם כורכום ושום קצוץ. אפשר ממש להוסיף מה שאוהבים, למשל ללכת על משהו בכיוון יותר מזרחי עם תערובת קארי, או כמון, כוסברה, כורכום.
שחקו עם זה.



לפי הזמן שיש לי אני משאירה במרינדה. ככל שיש יותר זמן הטעמים "ייתפסו" יותר בחזה העוף, שהוא חלק יבשושי יחסית של העוף וזקוק לעזרה בטעמים.

כשמגיע רגע ההכנה לוקחים ווק או סיר עמוק ובמעט שמן זית מקפיצים- מערבבים את נתחי העוף עד שהם נאטמים ומעין מלבינים ומזהיבים.

אפשר לאכול אותם ביחד עם פירה כזה או אחר,
אפשר להקפיץ ביחד עם ירקות מעל אטריות למיניהן,
אפשר לאכול עם שעועית ירוקה/ אפונה/ אדממה וטחינה, או "רק" עם סלט גדול

איך זה ילך אצלכם?