אני מאד אוהבת להכין נתחי חזה עוף. יש בהם משהו בקטנים האלה שכולם מאד אוהבים לאכול.
אפשר לשחק עם התיבול ועם התוספות ובאמת יוצא לי להכין אותם עם מנות מאד מגוונות.
אני לוקחת חזה עוף (בד"כ שלם ואני מפרקת אותו, כלומר חותכת, אם כי אפשר גם לקנות רק את ה"שניצל").
חותכת לנתחים בגודל שאני רוצה. אפשר ממש קטן ואפשר בינוני יותר.
מניחה בקערה עם מרינדה. כרגע מעט שמן זית, רוטב סויה וסילאן עובדים טוב. לפעמים מוסיפה גם כורכום ושום קצוץ. אפשר ממש להוסיף מה שאוהבים, למשל ללכת על משהו בכיוון יותר מזרחי עם תערובת קארי, או כמון, כוסברה, כורכום.
שחקו עם זה.
לפי הזמן שיש לי אני משאירה במרינדה. ככל שיש יותר זמן הטעמים "ייתפסו" יותר בחזה העוף, שהוא חלק יבשושי יחסית של העוף וזקוק לעזרה בטעמים.
כשמגיע רגע ההכנה לוקחים ווק או סיר עמוק ובמעט שמן זית מקפיצים- מערבבים את נתחי העוף עד שהם נאטמים ומעין מלבינים ומזהיבים.
אפשר לאכול אותם ביחד עם פירה כזה או אחר,
אפשר להקפיץ ביחד עם ירקות מעל אטריות למיניהן,
אפשר לאכול עם שעועית ירוקה/ אפונה/ אדממה וטחינה, או "רק" עם סלט גדול
איך זה ילך אצלכם?
אפשר לשחק עם התיבול ועם התוספות ובאמת יוצא לי להכין אותם עם מנות מאד מגוונות.
אני לוקחת חזה עוף (בד"כ שלם ואני מפרקת אותו, כלומר חותכת, אם כי אפשר גם לקנות רק את ה"שניצל").
חותכת לנתחים בגודל שאני רוצה. אפשר ממש קטן ואפשר בינוני יותר.
מניחה בקערה עם מרינדה. כרגע מעט שמן זית, רוטב סויה וסילאן עובדים טוב. לפעמים מוסיפה גם כורכום ושום קצוץ. אפשר ממש להוסיף מה שאוהבים, למשל ללכת על משהו בכיוון יותר מזרחי עם תערובת קארי, או כמון, כוסברה, כורכום.
שחקו עם זה.
לפי הזמן שיש לי אני משאירה במרינדה. ככל שיש יותר זמן הטעמים "ייתפסו" יותר בחזה העוף, שהוא חלק יבשושי יחסית של העוף וזקוק לעזרה בטעמים.
כשמגיע רגע ההכנה לוקחים ווק או סיר עמוק ובמעט שמן זית מקפיצים- מערבבים את נתחי העוף עד שהם נאטמים ומעין מלבינים ומזהיבים.
אפשר לאכול אותם ביחד עם פירה כזה או אחר,
אפשר להקפיץ ביחד עם ירקות מעל אטריות למיניהן,
אפשר לאכול עם שעועית ירוקה/ אפונה/ אדממה וטחינה, או "רק" עם סלט גדול
איך זה ילך אצלכם?
הי
השבמחקאיזה כיף לקרוא אתהבלוג הזה...מקסים
אתמול הכנתי בפעם הראשונה אגרולים...אמיתיים היה כל כך טעים וממשלא המון זמן. הילדים לא הכי אהבו אבל להם הכנתי גלגולים עם ניירות אורז שכל אחד בוחר מה לשים בפנים- אורז מלא, עדשים , ירקות חתוכים לגפרורים. כיף וטעים. אני נהנתי מהאגרולים והם מהגלגולי ניירות אורז...
אני מאוד אוהבת אוכל סיני....קל וטעים
נשמע טעים לאללה, תמר. כמו סושי כזה...
השבמחקהאמת היא שעוד אף פעם לא ניסיתי את דפי האורז האלה... פשוט לא הגעתי לזה (אולי כי זה מסווג אצלי כ"אורז לבן" ואז זה פשוט מתחת לגל הרדאר שלי...).
צריך לנסות פעם...