"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 14 בנובמבר 2011

יום פסטה

אני חייבת לומר- בעיקר לעצמי- ביום כזה יש לי סוג של רגשות אשמה.
כן, כן...
למה? כי יש משהו בעודף צריכת החיטה ומוצריה שמאד במודעות שלי ואני מאד משתדלת לצמצם את זה ביומיום שלנו.
כי אני מודעת לזה יותר ויותר שאני בוחרת בארוחת צהריים שכזו כשממש אין לי ברירה (ויש לי מלא תרוצים, החל מחוסר משמעותי בזמן הכנה וכלה ב"החיות אכלו לי את הבשר"- קרה במציאות, סיפור דבילי בפני עצמו).

ועם זאת אני כן טופחת לעצמי פה קלות על השכם, כי אנחנו אוכלים רק פסטות מקמח מלא (הרדוף או ניצת הדובדבן הולכים פה הכי טוב). וכי באמת הצלחתי לצמצם את זה לאחת לשבוע וחצי- שבועיים. וכי ... לפעמים זה באמת מאד טעים :-)



התוספות... זה כבר סרט אחר.
אם תשאלו את הילדים הם אוהבים או "פסטה בלי כלום" או "פסטה עם טונה" או "פסטה עם פרמז'ן"
[אולי זה המקור לרגשות האשם, כי כמות הפסטה הנאכלת בארוחה כזו היא דיי גדולה בסה"כ....]
הגדולים דווקא מאד אוהבים רטבים למיניהם ולפעמים לפעמים גם הילדים מוכנים לטעום (ולפעמים אפילו אוהבים).

אז רטבים קלאסיים הם באמת על בסיס עגבניות, או שמנת. יש גם על בסיס חלב קוקוס.
אפשר להכין שילוב של עגבניות עם חלב קוקוס שזה ממש טעים (לעצלנים ממש, חממו פחית חלב קוקוס והוסיפו לו רסק עגבניות ומלח, פלפל. הביאו לרתיחה, הקטינו את האש ובשלו לעוד מספר דקות).





לפעמים יש מעין רוטב מוקפץ של עגבניות, בזיליקום וגבינת פטה


לפעמים הבולונז הקלאסי יבוא פה מצויין



מה הולך אצלכם הכי טוב עם פסטה?