טלי חברתי היא אלופת הקציצות. כמעט תמיד כשאני מגיעה אליה הבייתה יש סיר של קציצות על האש, או במקרר.
לכן זה ממש התבקש לבקש ממנה לכתוב את המתכון שלה בבלוג.
מה שיפה בקציצות זה שלכל אחד יש את הדרך שלו להכינן. אני, למשל, מכינה קצת אחרת ממנה וזה גם יוצא טעים. אמא שלי מכינה אחרת ובטח עוד נגלה פה איך אתם מכינים את שלכן.
קציצות ברוטב עגבניות:
הכנת המנה הזאת אמנם לוקחת כפול זמן מאשר מנות פשוטות יותר, אבל סיר קציצות כזה יכול להוות בסיס לארוחה לפחות ליומיים. אפשר להכין את הקציצות מכל סוג של בשר- בקר, הודו או עוף. כל הילדים שאני מכירה מתים עליהן, והן מכילות לא מעט ירקות בתוך העיסה- כך שהילדים נהנים מהיתרונות של פטרוזיליה, מה שקשה לגרום שיקרה בדרך אחרת. ברוטב העגבניות הזה אפשר להשתמש גם לתבשילים אחרים- כמו שעועית ברוטב עגבניות, על פי אותו עקרון. מגישים עם אורז מלא, וכדאי גם להוסיף לסיר הקציצות 4-5 תפוחי אדמה חתוכים - ואז הסיר הופך לארוחה שלמה. בתיאבון.
רוטב עגבניות- מצרכים
בצל אחד
4 שיני שום
רבע כפית גרגרי חרדל
רבע כפית זרעי כוסברה
כפית חוויאג' למרק, או קארי או תערובת תבלינים אחרת
פחית שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות/ 5 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
קופסת רסק עגבניות אורגני
כפית גדושה מלח גס
חצי כפית סוכר חום
פלפל
הכנת הרוטב
חותכים את הבצל ומאדים בשמן זית. כשמתחיל להזהיב, מוסיפים את השום חתוך לפרוסות, וכשריח השום מתפזר בחלל, מוסיפים את זרעי הכוסברה וגרגירי החרדל, ואז את החוויאג'. נותנים לתבלינים להיטגן כחצי דקה עד שהם נפרדים מהשמן ואז מוסיפים את הרסק והעגבניות לטיגון קצר. אומרים שהטיגון הזה עוזר לנטרל את החומציות של העגבניות. ממלאים את הפחית ואת קופסת הרסק במים ומוסיפים לסיר. כשרותח, מוסיפים את המלח, הסוכר (שמאזן את חומציות העגבניות) והפלפל, טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב מוכן ויכול לבעבע על אש קטנה, עד שנוסיף את הקציצות.
קציצות- מצרכים
חצי קילו בשר טחון (רבע קילו הודו, רבע קילו עוף)
1 בצל
2-3 שיני שום
2 גזר
חצי חבילת פטרוזיליה
ביצה
פירורי לחם מחיטה מלאה
הכנת הקציצות
שמים את כל הירקות במעבד מזון וטוחנים
מעבירים לקערה יחד עם הבשר, עם הביצה ומעט פירורי לחם אם צריך שהמרקם יהיה פחות רטוב. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מרטיבים את הידיים (כך העיסה לא נדבקת אליהם) וצרים קציצות עגולות. מניחים את הקציצות ברוטב העגבניות בזמן שהרוטב רותח- כך הן נאטמות מהחום ולא מתפרקות, גם ללא טיגון. מבשלים כ 40 דקות ברתיחה עדינה
פעם שמעתי טיפ משף איטלקי - להוסיף אבקת סודה לשתיה ולא סוכר לניטרול חומציות של עגבניות - כי אז אין "טעם לואי" מתקתק לתבשילים בהם לא מעוניינים בהמתקה. מה דעתכן?!
השבמחקהאמת היא שאני בכלל לא מוסיפה סוכר... טעים לי גם ככה.
השבמחקבדיוק כתבתי פה משהו באחת התגובות בנוגע לסודה לשתייה
http://veredleb-nutrition.blogspot.com/2011/11/blog-post_06.html#comments
טוב, לא מצליחה ממש לקשר וגם הכתובת ששמתי לא יוצאת כ"קישור", תצטרכי פשוט להעתיק ולהדביק. בכל אופן זה בתגובות של "מרק אפונה"
השבמחקפעם ראשונה שאני שומעת: גרגרי חרדל. אני מכירה רק חרדל גרגרים. האם זו הכוונה או שיש בחנות תבלינים גרגרי חרדל (טחונים?) ובזרעי כוסברה אני גם לא משתמשת. אתן שמות זרעים שלמים? נועה
השבמחקזרעי חרדל, כמון, כוסברה (ועוד) משמשים המון במטבח ההודי (ובמטבחים מזרחיים אחרים).
השבמחקאפשר לתת להם הקפצה קלה בשמן בהתחלה ואז הם מעין נפתחים ומשחררים את הארומה המיוחדת שלהם.
אפשר למצוא בחנויות תבלינים, אפשר גם לטחון.
ורד, היכן לכתוב את המתכון שלי?
השבמחקפה ?
או לשלוח לך במייל?
(את המתכון הזה מתכוונת לרשום לי :-))
איריס, אם זה מתכון בסגנון דומה לזה, את יכולה להוסיפו פה כתגובה.
השבמחקאם זה משהו אחר (ויש לך תמונות ואת רוצה לפרסמו), את מוזמנת לשלוח אליי במייל.
תודה!
אין לי תמונה :-)
השבמחקאז מפרסמת פה...
חצי קילו הודו טחון
1 כף טחינה גולמית מלאה (במקום ביצה!)
כפית מחוקה מלח
1 בצל מגורר גס וסחוט
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית גדושה כמון(אפשר אפילו 2...:-))
2-3 שיני שום כתושות
צרור פטרוזיליה/כוסברה/שמיר(מה שאוהבים. אצלי אוהבים בלי:-()
גזר מגורר דק לא סחוט
קישוא מגורר דק לא סחוט
חצי כפית כורכום
ולמקרר לספיגת טעמים.
לרוטב:
בצל פרוס וחצוי(לא אוהבים אצלי, אז לפחות שיהיה קל להוציא)
גזר חתוך לקוביות
סלרי קצוץ
קישוא חתוך לקוביות
תפו"א חתוך לקוביות
תבלינים שהכנסנו לקציצות - באותה הכמות
8 עגבניות רגילות אדומות מגוררות גס(אם יוצא חמוץ,ניתן להוסיף כפית סילאן עד לטעם הרצוי)
כמה עלי בזיליקום קצוצים
חצי כפית מחוקה מלח(אטלנטי)
3 כוסות מים רותחים.
מטגנים במעט שמן זית את הבצל, עד ששקוף, ואת שיני השום עד שמריחים אותו, מוסיפים את העגבניות ונותנים כמה דקות בישול, מוסיפים התבלינים, מבשלים כמה דקות, טועמים, משפרים תיבול, מוסיפים המים,כשמגיע לרתיחה, טועמים ומשפרים שוב, ואז בעדינות מכניסים את הקציצות(שצרתן מבעוד מועד:-))לבישול של 15 דקות כל צד, כשהסיר מכוסה. :-)
מה זה "מכל צד"- את הופכת את הקציצות בתוך הרוטב בסיר?
השבמחקכן, לווידוא הבישול...:-)
השבמחקלגבי ענין החמיצות של העגבניות
השבמחקאחותי למדה מאיזה שף פעם שאם מטגנים את העגבניות זמן ארוך יותר אז יוצא מהן הסוכר שלהן. ניתן לראות אותו נאסף בדפנות המחבת/סיר ואז עם כף העץ לגרד ולערבב אותו פנימה לתוך הרוטב.