עדשים חומות וסלק התבשלו להם זה לצידו של זה על כיריים מסויימות בארץ כרכור.
אמר הסלק לעדשים: 'למה שלא תוסיפו לכם קצת גזרים, בצלים ושומר?'
ענו העדשים:' ואללה, רעיון טוב!'
וכך היה
חומרים
1.5 כוסות עדשים חומות
2 גזרים בינוניים
2-3 שומרים קטנים (או שומר גדול)
2-3 בצלים בינוניים
חופן עלי כוסברה
תבלינים למיניהם: מלח גס, כורכום, קארי, כמון (כל אחד ותערובתו הוא)
אופן ההכנה
את העדשים אפשר להשרות ללילה, אם זוכרים. אולם אפשר גם להשרותם לכמה שעות והם יתרככו היטב (אם רוצים, אפשר להפריש חלק מהם, לאחר הסינון, להנבטה).
בסיר מניחים את העדשים המסוננים לאחר ההשרייה. קוצצים את הירקות ומוסיפים לעדשים.
מכסים במעט מים את העדשים והירקות, אלא אם כן רוצים להכין מרק ואז שמים הרבה יותר מים. לתבשיל נחמד ולא מיימי כדאי לכסות מעט במים ולא להציף.
כשהמים רותחים, מקטינים את האש ומוסיפים את התבלינים. מערבבים קלות ושולחים את הסיר להתבשל במכסה סגור.
לקראת הסוף אפשר להוסיף את הכוסברה הקצוצה, לערבב ולהמשיך בבישול (אפשר גם פטרוזיליה, שמיר, סלרי וכל מה שאוהבים במקום או בתוספת לכוסברה).
ומה עם הסלק?
אה, לו ייקח הרבה יותר זמן להתבשל וכשיתרכך לו, נחתוך אותו לריבועים ונתבל ב(הרבה) מיץ לימון, שמן זית, מלח ושמיר קצוץ.
ואם אתם ממש רוצים, אפשר גם להכין טחינה ליד.
ארוחה טעימה!
אמר הסלק לעדשים: 'למה שלא תוסיפו לכם קצת גזרים, בצלים ושומר?'
ענו העדשים:' ואללה, רעיון טוב!'
וכך היה
חומרים
1.5 כוסות עדשים חומות
2 גזרים בינוניים
2-3 שומרים קטנים (או שומר גדול)
2-3 בצלים בינוניים
חופן עלי כוסברה
תבלינים למיניהם: מלח גס, כורכום, קארי, כמון (כל אחד ותערובתו הוא)
אופן ההכנה
את העדשים אפשר להשרות ללילה, אם זוכרים. אולם אפשר גם להשרותם לכמה שעות והם יתרככו היטב (אם רוצים, אפשר להפריש חלק מהם, לאחר הסינון, להנבטה).
בסיר מניחים את העדשים המסוננים לאחר ההשרייה. קוצצים את הירקות ומוסיפים לעדשים.
מכסים במעט מים את העדשים והירקות, אלא אם כן רוצים להכין מרק ואז שמים הרבה יותר מים. לתבשיל נחמד ולא מיימי כדאי לכסות מעט במים ולא להציף.
כשהמים רותחים, מקטינים את האש ומוסיפים את התבלינים. מערבבים קלות ושולחים את הסיר להתבשל במכסה סגור.
לקראת הסוף אפשר להוסיף את הכוסברה הקצוצה, לערבב ולהמשיך בבישול (אפשר גם פטרוזיליה, שמיר, סלרי וכל מה שאוהבים במקום או בתוספת לכוסברה).
סימון תזונתי עבור כל המתכון | ||||||||
| ||||||||
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |
ומה עם הסלק?
אה, לו ייקח הרבה יותר זמן להתבשל וכשיתרכך לו, נחתוך אותו לריבועים ונתבל ב(הרבה) מיץ לימון, שמן זית, מלח ושמיר קצוץ.
ואם אתם ממש רוצים, אפשר גם להכין טחינה ליד.
ארוחה טעימה!
בסיר לחץ הסלק מתרכך הרבה יותר מהר...
השבמחקנועה
יש לי איזשהו וקשי עם סיר לחץ, עם אופי הבישול המאד מהיר הזה.
השבמחקלא באמת בטוחה שזה "לא טוב" אולם משהו שאינטואיציה שלי לא מחובר לזה יותר (פעם הייתי מבשלת כך הרבה, קטניות בעיקר).
סלק חי מגורר עם תפוח עץ מגורר - סלט טעים לגרגרנית .
השבמחקיאמי!
השבמחקהייתי מוסיפה של גם סלרי...
הצלחתי להוסיף פה ניתוח תזונתי בסיסי של המתכון, מבית היוצר של foodictionary.
השבמחקמה דעתכם?