זה התחיל מסוג של תמונה שהייתה לי בראש, של מרק שהייתי רוצה לאכול. שיהיו בו גם קציצות עוף וגם אטריות וגם ירקות.
לכן התחלתי מלהכין את ציר הירקות עם כל מיני גודי'ס שהיו לי בבית.
במקביל, הכנתי את קציצות העוף ובסוף זרקתי פנימה את האטריות.
יצא חורפי ומחמם, וגם משביע ומפנק ביותר.
מרק / ציר ירקות
חומרים
2 גזרים בינוניים
2 בצלים בינוניים
כמה שיני שום חצויות
5-6 פטריות שיטאקי
כמה שורשי ארטישוק ירושלמי (היו לי קטנטנים, אם כי בטח בהמשך החורף הם יגדלו)
חופן שורשוני אסטרגלוס מיובשים (טוב לחיזוק מערכת החיסון, פק"ל אצלי בכל מרק חורף)
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, כמה עלי דפנה, אפשר פלפל צ'ילי
חופן עלי כוסברה
אופן ההכנה
משרים את פטריות השיטאקי במים למשך 20-30 דקות.
קוצצים את הגזרים, הבצלים והארטישוק הירושלמי.
חוצים את שיני השום (כמה שרוצים, ככל שיש יותר, טעים יותר...).
בסיר גדול מניחים את הירקות, מכסים במים (לפי גודל המרק שרוצים), מוסיפים את האסטרגלוס ואת שאר התבלינים. מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.
כשהפטריות מתרככות חותכים אותן (בלי הרגל הקשה) ומוסיפים למרק.
במקביל מכינים את כדורי העוף וכשהמרק רותח ומבעבע זורקים פנימה את כדורי העוף, כדי שיתבשלו להם היטב בתוכו ויוסיפו לעצמם ארומות וטעמים.
ב-10 הדקות האחרונות של בישול המרק מוסיפים אליו את האטריות (אפשר לבחור מה אוהבים: יש אטריות מאורז מלא, מחיטה מלאה, מכוסמין מלא וכן הלאה. מעבר לאטריות ה"רגילות").
כדורי עוף
חומרים
1/2 ק"ג עוף טחון
שום
בצל
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כורכום, כמון- מה שאוהבים- אפשר אפילו ג'ינג'ר וכו'
אופן ההכנה
קוצצים את השום והבצל היטב, אפשר במעבד מזון.
מערבבים עם העוף הטחון ועם התבלינים.
יוצרים כדורים וזורקים אותם לתוך המרק רק כאשר הוא רותח ומבעבע.
נותנים להם להתבשל למשך 20-30 דקות בערך.
בהגשה אפשר להוסיף לצלחת עלי כוסברה קצוצים
בטבלה הזו אפשר לראות נתונים תזונתיים משוערים
לכן התחלתי מלהכין את ציר הירקות עם כל מיני גודי'ס שהיו לי בבית.
במקביל, הכנתי את קציצות העוף ובסוף זרקתי פנימה את האטריות.
יצא חורפי ומחמם, וגם משביע ומפנק ביותר.
מרק / ציר ירקות
חומרים
2 גזרים בינוניים
2 בצלים בינוניים
כמה שיני שום חצויות
5-6 פטריות שיטאקי
כמה שורשי ארטישוק ירושלמי (היו לי קטנטנים, אם כי בטח בהמשך החורף הם יגדלו)
חופן שורשוני אסטרגלוס מיובשים (טוב לחיזוק מערכת החיסון, פק"ל אצלי בכל מרק חורף)
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, כמה עלי דפנה, אפשר פלפל צ'ילי
חופן עלי כוסברה
אופן ההכנה
משרים את פטריות השיטאקי במים למשך 20-30 דקות.
קוצצים את הגזרים, הבצלים והארטישוק הירושלמי.
חוצים את שיני השום (כמה שרוצים, ככל שיש יותר, טעים יותר...).
בסיר גדול מניחים את הירקות, מכסים במים (לפי גודל המרק שרוצים), מוסיפים את האסטרגלוס ואת שאר התבלינים. מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.
כשהפטריות מתרככות חותכים אותן (בלי הרגל הקשה) ומוסיפים למרק.
במקביל מכינים את כדורי העוף וכשהמרק רותח ומבעבע זורקים פנימה את כדורי העוף, כדי שיתבשלו להם היטב בתוכו ויוסיפו לעצמם ארומות וטעמים.
ב-10 הדקות האחרונות של בישול המרק מוסיפים אליו את האטריות (אפשר לבחור מה אוהבים: יש אטריות מאורז מלא, מחיטה מלאה, מכוסמין מלא וכן הלאה. מעבר לאטריות ה"רגילות").
כדורי עוף
חומרים
1/2 ק"ג עוף טחון
שום
בצל
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כורכום, כמון- מה שאוהבים- אפשר אפילו ג'ינג'ר וכו'
אופן ההכנה
קוצצים את השום והבצל היטב, אפשר במעבד מזון.
מערבבים עם העוף הטחון ועם התבלינים.
יוצרים כדורים וזורקים אותם לתוך המרק רק כאשר הוא רותח ומבעבע.
נותנים להם להתבשל למשך 20-30 דקות בערך.
בהגשה אפשר להוסיף לצלחת עלי כוסברה קצוצים
בטבלה הזו אפשר לראות נתונים תזונתיים משוערים
סימון תזונתי עבור מנה\יחידה | ||||||||
| ||||||||
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |
ואוווווו
השבמחקאין לי מילים
את רוצה אותי בתור ילדה שלך אולי?
מוזמנת להצטרף לבלאגן.
השבמחקזה אומר שיהיו חלקים ביום בהם תצטרכי להצטרף לשאר ולבכות קצת, או רק ליילל. תלוי מה תבחרי
נשמע מעולה!
השבמחקבהשראתך, הכנתי גם מרק אסיאתי, קצת אחר:
הכנתי ציר עוף אסיאתי- שאריות של עוף והודו, ג'ינג'ר מגורד, שום כתוש, הלמטה של הלימונית מעוך וכתוש, צרור כוסברה, בצל ירוק, קצת סוייה וקצת רוטב דגים תאילנדי. כל זה מתבשל קצת יותר משעה.
אח"כ אפשר לזרוק לזה ברגע האחרון מה שבא. אני מתכננת לזרוק (נו כבר, שיהיה צהריים:-)) נבטי שעועית, כרוב, גזר גפרורים, טופו ואטריות אורז.
אם רוצים לגוון אפשר לזרוק פנימה לציר יום אח"כ קציצות עוף / בשר.
לפעמים אני מקפיאה חלק מהציר ומשתמשת כשמכינים מאכלים אסיאתיים.
ואחלה בלוג, ורד!
איזה רעיון מגניב, גיגי
השבמחקאה! ופטריות שיטאקי גם! איך שכחתי את השיטאקי.
השבמחקהפעם מנסה את הטריות.
תודה ורד
הטריות אכן מגניבות וזה ממש כיף שיש להשיג אותן עכשיו יחסית בקלות (לפחות בסביבה שלי).
השבמחק