גיליתי שיש לי המון המון בצלים על השיש והחלטתי שהגיע הזמן לעשות איתם משהו מועיל ולא להמשיך ולצבור אותם.
אז התחלתי לקלף במחשבה על הכנת מרק בצל [מרק בצל דורש המון המון המון בצלים].
התחלתי לקלף
והמשכתי
והמשכתי
על הדרך הרווחתי ניקוי טוב לסינוסים. מעולה בחורף, נכון?
ואם כבר ניקיתי ופיניתי, גיליתי בתחתית הקערה של הבצלים הרבה קליפות ושיני שום שנפלו מהראשים שלהם [מעולה למרק הזה]
חומרים
הרבה מאד בצלים (ואפילו עוד קצת)
הרבה שיני שום
יין לבן יבש- או- ציר עצמות
חמאה/ גהי (אפשר גם שמן זית, או קוקוס- את זה לא ניסיתי אף פעם)
תבלינים: מלח, פלפל, מוסקט, טימין
אופן ההכנה
קוצצים את הררי הבצל ופורסים את השומים.
בסיר גדול מטגנים/ מאדים את הבצלים עם לא מעט חמאה. חשוב שהחמאה לא תישרף, אז בהתחלה מערבבים היטב על אש לא גבוהה, עד שהבצלים מתחילים להפריש את נוזליהם.
נותנים להם להתבשל כך עד שהם מזהיבים ואף הופכים חומים יותר. זה יכול לקחת 10-15 דקות.
אז מוסיפים כחצי כוס יין לבן/ ציר עצמות ואת התבלינים, חוץ מהטימין.
נותנים להתבשל כך מספר דקות (5-7 בערך) ומוסיפים מים, במידה כזו שזה לא יוצא רק בצלים, אלא יש גם נוזל.
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות.
עכשיו אפשר לטעום ולשפר תיבולים (כמעט תמיד צריך להוסיף מלח ופלפל) ומוסיפים את גבעולי הטימין (עדיף טריים. אם משתמשים ביבשים, מניחה שאפשר להוסיפם יותר בתחילת התהליך.
בהגשה יוצקים מרק לקערה, מוסיפים פרמז'ן איכותית מגורדת [ומי שרוצה יכול להוסיף קרוטונים תוצרת בית, או לטבול חתיכת לחם מרוחה בחמאה במרק ולאכול בהנאה גרגרנית]
בתאבון וחורף חמיייים!
אז התחלתי לקלף במחשבה על הכנת מרק בצל [מרק בצל דורש המון המון המון בצלים].
התחלתי לקלף
והמשכתי
והמשכתי
על הדרך הרווחתי ניקוי טוב לסינוסים. מעולה בחורף, נכון?
ואם כבר ניקיתי ופיניתי, גיליתי בתחתית הקערה של הבצלים הרבה קליפות ושיני שום שנפלו מהראשים שלהם [מעולה למרק הזה]
חומרים
הרבה מאד בצלים (ואפילו עוד קצת)
הרבה שיני שום
יין לבן יבש- או- ציר עצמות
חמאה/ גהי (אפשר גם שמן זית, או קוקוס- את זה לא ניסיתי אף פעם)
תבלינים: מלח, פלפל, מוסקט, טימין
אופן ההכנה
קוצצים את הררי הבצל ופורסים את השומים.
בסיר גדול מטגנים/ מאדים את הבצלים עם לא מעט חמאה. חשוב שהחמאה לא תישרף, אז בהתחלה מערבבים היטב על אש לא גבוהה, עד שהבצלים מתחילים להפריש את נוזליהם.
נותנים להם להתבשל כך עד שהם מזהיבים ואף הופכים חומים יותר. זה יכול לקחת 10-15 דקות.
אז מוסיפים כחצי כוס יין לבן/ ציר עצמות ואת התבלינים, חוץ מהטימין.
נותנים להתבשל כך מספר דקות (5-7 בערך) ומוסיפים מים, במידה כזו שזה לא יוצא רק בצלים, אלא יש גם נוזל.
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות.
עכשיו אפשר לטעום ולשפר תיבולים (כמעט תמיד צריך להוסיף מלח ופלפל) ומוסיפים את גבעולי הטימין (עדיף טריים. אם משתמשים ביבשים, מניחה שאפשר להוסיפם יותר בתחילת התהליך.
בהגשה יוצקים מרק לקערה, מוסיפים פרמז'ן איכותית מגורדת [ומי שרוצה יכול להוסיף קרוטונים תוצרת בית, או לטבול חתיכת לחם מרוחה בחמאה במרק ולאכול בהנאה גרגרנית]
בתאבון וחורף חמיייים!
ורד את קוסמת קוסמית ,הכנתי מרק ירקות ואמרתי שהלוואי שהייתי מכינה מרק בצל כי אותו אני הכי אוהבת...אבל לא יודעת איך .אז הנה -יודעת .
השבמחקבשמחה, חמודה.
השבמחקגמני לא ידעתי עד הפעם הראשונה שהכנתי :-)
ככה זה...