"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 21 בנובמבר 2011

מרק בצל

גיליתי שיש לי המון המון בצלים על השיש והחלטתי שהגיע הזמן לעשות איתם משהו מועיל ולא להמשיך ולצבור אותם.
אז התחלתי לקלף במחשבה על הכנת מרק בצל [מרק בצל דורש המון המון המון בצלים].
התחלתי לקלף



והמשכתי



והמשכתי



על הדרך הרווחתי ניקוי טוב לסינוסים. מעולה בחורף, נכון?

ואם כבר ניקיתי ופיניתי, גיליתי בתחתית הקערה של הבצלים הרבה קליפות ושיני שום שנפלו מהראשים שלהם [מעולה למרק הזה]


חומרים

הרבה מאד בצלים (ואפילו עוד קצת)
הרבה שיני שום
יין לבן יבש- או- ציר עצמות
חמאה/ גהי (אפשר גם שמן זית, או קוקוס- את זה לא ניסיתי אף פעם)
תבלינים: מלח, פלפל, מוסקט, טימין

אופן ההכנה

קוצצים את הררי הבצל ופורסים את השומים.
בסיר גדול מטגנים/ מאדים את הבצלים עם לא מעט חמאה. חשוב שהחמאה לא תישרף, אז בהתחלה מערבבים היטב על אש לא גבוהה, עד שהבצלים מתחילים להפריש את נוזליהם.
נותנים להם להתבשל כך עד שהם מזהיבים ואף הופכים חומים יותר. זה יכול לקחת 10-15 דקות.
אז מוסיפים כחצי כוס יין לבן/ ציר עצמות ואת התבלינים, חוץ מהטימין.
נותנים להתבשל כך מספר דקות (5-7 בערך) ומוסיפים מים, במידה כזו שזה לא יוצא רק בצלים, אלא יש גם נוזל.
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות.
עכשיו אפשר לטעום ולשפר תיבולים (כמעט תמיד צריך להוסיף מלח ופלפל) ומוסיפים את גבעולי הטימין (עדיף טריים. אם משתמשים ביבשים, מניחה שאפשר להוסיפם יותר בתחילת התהליך.

בהגשה יוצקים מרק לקערה, מוסיפים פרמז'ן איכותית מגורדת [ומי שרוצה יכול להוסיף קרוטונים תוצרת בית, או לטבול חתיכת לחם מרוחה בחמאה במרק ולאכול בהנאה גרגרנית]


בתאבון וחורף חמיייים!