כבר כתבתי על חיבתי לחומוסים.
הפעם ממש התחשק לי להכין אותם עם הרבה ירוק. זה כנראה הכבד שלי שזקוק לאיזון כל הזמן עכשיו (לכל המדקרים פה...) ויש כזה שפע במקרר ובגינה, אז זה ממש מתבקש.
חומרים
1.5 כוסות חומוסים
בצל בינוני
כמה שיני שום
2 עגבניות
גזר קטן
7-8 עלי מנגולד
מלא עלי תרד
1/2 חבילת פטרוזיליה
הרבה גבעולי סלרי
[הכנסתי גם חופן עלי קארי טריים שדגנית מגדלת והביאה לי. ברור שלא לכל אחד יהיה, אבל למי שיש- טעים לאללה!]
מעט שמן זית
תבלינים: מלח, קארי
אופן ההכנה
משרים את החומוסים ללילה, או יותר. מחליפים את המים ומנביטים. מבשלים את החומוסים עד להתרככות, מסננים ומניחים בצד. כבר דברנו על זה בעבר (ראו הקישור פה למעלה).
קוצצים את הבצל, הגזר, הסלרי, הפטרוזיליה, המנגולד, התרד והעגבניות. פורסים את השום.
בסיר מניחים את הבצל עם מעט מים ("טיגון" בלי שמן), מערבבים ומתחילים להוסיף לפי הסדר עם ערבוב קל לכמה זמן בכל פעם: שום, גזר, גבעולי סלרי קצוצים, עגבניות
מוסיפים את המלח והקארי, מערבבים ונותנים לעגבניות להוציא את המיצים שלהן.
מוסיפים את הירוקים הקצוצים ונותנים להם להתבשל ולהתרכך
מוסיפים את החומוסים ומערבבים היטב
בודקים את התיבול ומבשלים יחדיו לעוד מספר דקות, לספיחת טעמים.
הפעם ממש התחשק לי להכין אותם עם הרבה ירוק. זה כנראה הכבד שלי שזקוק לאיזון כל הזמן עכשיו (לכל המדקרים פה...) ויש כזה שפע במקרר ובגינה, אז זה ממש מתבקש.
חומרים
1.5 כוסות חומוסים
בצל בינוני
כמה שיני שום
2 עגבניות
גזר קטן
7-8 עלי מנגולד
מלא עלי תרד
1/2 חבילת פטרוזיליה
הרבה גבעולי סלרי
[הכנסתי גם חופן עלי קארי טריים שדגנית מגדלת והביאה לי. ברור שלא לכל אחד יהיה, אבל למי שיש- טעים לאללה!]
מעט שמן זית
תבלינים: מלח, קארי
אופן ההכנה
משרים את החומוסים ללילה, או יותר. מחליפים את המים ומנביטים. מבשלים את החומוסים עד להתרככות, מסננים ומניחים בצד. כבר דברנו על זה בעבר (ראו הקישור פה למעלה).
קוצצים את הבצל, הגזר, הסלרי, הפטרוזיליה, המנגולד, התרד והעגבניות. פורסים את השום.
בסיר מניחים את הבצל עם מעט מים ("טיגון" בלי שמן), מערבבים ומתחילים להוסיף לפי הסדר עם ערבוב קל לכמה זמן בכל פעם: שום, גזר, גבעולי סלרי קצוצים, עגבניות
איזה צבע יפה, נכון? |
ועכשיו, עוד יותר, נכון? |
מוסיפים את המלח והקארי, מערבבים ונותנים לעגבניות להוציא את המיצים שלהן.
מוסיפים את הירוקים הקצוצים ונותנים להם להתבשל ולהתרכך
הירוק מתחיל להשתלט |
מוסיפים את החומוסים ומערבבים היטב
בודקים את התיבול ומבשלים יחדיו לעוד מספר דקות, לספיחת טעמים.
יאמ!
השבמחקנראה מעולה!
אני מתה על חומוס... :)