"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 21 בדצמבר 2011

ביקשו ממני פוסט לחנוכה- בפנים מתחבא גם מתכון מתארח של אורית גולדווין טרגנו

ואני ככה מאד אמביוולנטית עם "מטעמי" החג הזה.
שהרי הם לא באמת בריאים או מזינים, רובם...
אז מה, לחפש מתכונים לסופגניות מקמח מלא? אפויות? נו, ברור שיש כאלה, השאלה אם יש מה לטרוח בכלל... האם יש טעם... או שפשוט לאכול סופגנייה אחת או שתיים בחברותא של אנשים טובים ומהנים וליהנות מזה פעם בשנה?
יש כל מיני גישות בעניין הזה...
מה אתם חושבים?

זה אמנם לא אוכל, אם כי משהו שמכינים מאוכל- אביטל שאלה אותי על בצק מלח ואני לתומי בכלל לא ידעתי מה זה.
אז היא שלחה לי את הלינק המקסים הזה ואפילו לי התחילו מחשבות יצירתיות להתגנב למוח (ואני ממש, אבל ממש לא כזו).
תודו שזה נראה מדליק וגם לא כ"כ קשה לביצוע... [טוב, עוד לא ממש ניסיתי, רק חושבת על זה...]

אז מה בכ"ז אפשר לאכול בחג הזה?
עם הלביבות, למשל, אני יכולה לחיות יותר בשלווה. כי בסה"כ מדובר בשפע של ירקות, ביצים ואולי גם קצת קמח (לא תמיד חובה. ואם מתכווננים לזה אפשר להכין אותן אפויות ולא בהכרח מטוגנות (אפילו אם זה בשמן זית/ קוקוס שנחשבים בריאים יותר. בכ"ז מדובר בטיגון...)
יש לנו את הקציצות/ לביבות האפויות של נטע שפורן שהן להיט!
ראיתי גם שלעינת שגיא יש מדור שלם של קציצות ולביבות. בטוח אפשר למצוא שם משהו שיתאים לחג, נכון?

ואז אורית שלחה לי את המתכון שלה ללביבות חנוכה אפויות שהגיע ממש לפי הזמנה.
אורית גולדווין טרגנו היא תזונאית טבעית ומטפלת בשיטת גרינברג. היא מעבירה סדנאות בישול למיניהן ויש לה כל מיני מתכונים מגניבים.
הנה המתכון שלה ללביבות חנוכה:

חומרים ל-16 לביבות

2 תפוחי אדמה בינוניים

1 בטטה בינונית (או עוד תפוח אדמה או כל ירק אחר שאתם אוהבים)
2 כפות קמח כוסמין לבן
1 ביצה מוקצפת קלות במקציף ידני או במזלג (לא חובה להקציף)
חצי כפית שטוחה של מלח
כף שמן זית

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות

2. מקלפים את הירקות ומגרדים על פומפיה, סוחטים את המיצים הניגרים כמה שאפשר




3. מוסיפים את הקמח, הביצה והמלח
4. מערבבים היטב עד שנהיית בלילה אחידה, אם היא נוזלית מדי מוסיפים עוד קצת קמח או ירק או מוציאים עוד נוזלים.
5. יוצרים לביבות בגודל שאוהבים ומשטחים אותם כמה היטב, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ו....לתנור








6. אחרי שהלביבות כבר קצת שחומות ונראות כמעט מוכנות (אחרי בערך 20 דקות) מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים בנדיבות כל לביבה בשמן זית ומחזירים חזרה לתנור לעוד כ-7 עד 10 דקות




7. מצננים ומגישים עם יוגורט










נראה שווה, נכון?