"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 11 בינואר 2012

פוסט אורח- מוסקה צמחונית של אליה

אליה ניגשה אליי בגן ואמרה לי- "סופסוף צילמתי לך מתכון! הכנתי מוסקה צמחונית!"
"איזה כיף"- קראתי- "נשמע מתאים ביותר! יאללה תשלחי".
לקח לה עוד כמה שבועות לשלוח, אם כי תודו שהיה שווה לחכות!

אליה היא בשלנית שחבל על הזמן וגם דולה .



מוסקה צמחונית

חומרים

2-3 חצילים
שמן זית
200 גרם שבבי סויה יבשים
בצל גדול
3 שיני שום
2 עגבניות בשלות
2 גזרים או בטטה קטנה חתוכים לקוביות
קופסת עגבניות מרוסקות
רסק עגבניות קטן
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
80-100 גרם חמאה
1/3 כוס קמח כוסמין או מלא
1/3 כוס חלב קוקוס
אגוז מוסקט מגורר
גבנ"צ עיזים מגוררת


אופן ההכנה

לפרוס את החצילים לפרוסות לא דקות מדי. להניח על מגש עם נייר אפייה.
לזלף מעט שמן זית ומלח גס. לצלות בחום גבוה עד השחמה קלה





























להשרות את שבבי הסויה עם 1/2 כפית מלח ומים רותחים עד ספיגה





רוטב העגבניות 
לטגן בצל ושום במעט שמן זית או מים עד לריכוך. להוסיף את הבטטה או הגזר
ולערבב עוד כ-2 דקות. להוסיף עגבניות טריות ולאחר כדקה, את המרוסקות והרסק.
לתבל במלח, פלפל ופפריקה מתוקה.
לבשל כ-25 דקות ולטחון במקל בלנדר



לערבב את הרוטב עם שבבי הסויה.

הכנת הבשמל 
בסיר קטן להמיס את החמאה (80 גרם) על אש בינונית ולהוסיף את הקמח.  לערבב כדקה עד שהקמח סופח את כל החמאה. ניתו להוסיף עוד חמאה אם יבש מדי. להוסיף 1/2 כוס מים קרים באיטיות תוך כדי ערבוב מתמיד (אפשרי עם מטרפה ידנית). להוסיף את חלב הקוקוס ולוודא שהתערובת לא נוזלית מדי. להוסיף מלח ואגוז מוסקט ולכבות



הרכבת המוסקה 
בתבנית מלבנית משומנת לסדר שכבה אחידה של חצילים. עליהם לשפוך מחצית מתערובת העגבניות והסויה. לסדר שכבה נוספת של חצילים ועליה את שארית העגבניות.
לסיים עם שכבת חצילים ועליה למרוח את רוטב הבשמל באופן אחיד



לפזר למעלה גבנ"צ ולאפות ב- 180 מעלות במשך 30-40 דקות עד להזהבה - תלוי בתנור



בתיאבון!