"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 7 במרץ 2012

שעועית ירוקה עם שום, שקדים ושומשום

הילדים אוהבים לאכול את השעועית הירוקה ככה, כמו שהיא. מקסימום קצת שמן זית ומלח עליה. לפעמים אולי עם רוטב סויה.
זה לא אומר שלנו אסור להכין לעצמנו משהו קצת יותר מעניין, נכון?
אני משאירה לילדים מנה משלהם, שייהנו להם. לפעמים הם גם מוכנים לטעום מהמנה של הגדולים (דרך מצויינת לחשוף אותם לעוד מנות, לעוד טעמים ולא להישאר עם צמצום קולינרי שכזה).

חומרים

שעועית ירוקה. בעונה, טרייה וכשלא בעונה מ'סנפרוסט' וחבריו
3-4 שיני שום
חופן שקדים
כף שומשום מלא
תבלינים: פלפל שחור, פלפל חריף (אופציונלי), מעט רוטב סויה (מי שלא אוהב, יכול פשוט עם מלח)

אופן ההכנה

מכינים את השעועית לפי הוראות היצרן.
מרתיחים מים עם מעט מלח. כשהם רותחים, זורקים פנימה את השעועיות ומבשלים מספר דקות עד שהן מוכנות. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד

צריך מנוע מכל המנשנשים לחסל את השעועיות כשהן במצב הזה, כדי שיהיה עם מה להכין את המנה

מחממים מעט שמן קוקוס במחבת.
פורסים את השום וזורקים פנימה להזהבה קלה. אפשר להוסיף את פלפלים למיניהם לערבוב


מכניסים פנימה גם את השומשומים ומערבבים


קוצצים את השקדים וזורקים אותם פנימה לדקה מהירה של ערבוב



מוסיפים בערך כף של רוטב סויה ונותנים להכל להתערבב יחדיו לפני שמוסיפים פנימה את השעועיות הירוקות


מכבים את האש ומערבבים הכל יחדיו


אפשר להגיש חם או קר.