"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 8 במרץ 2012

ארוחת פיקניק בחוץ

הייתה לנו פגישה לקראת כיתה א', בדיוק בשעת הצהריים.
אז מה- לא נאכל? אין מצב...
אני בטוח אהיה רעבה וגם הגדולה. הקטנים יותר אמנם אוכלים בגן, אולם כמעט תמיד גם מצטרפים איכשהו.
גם הייתה לי מגבלת זמן רצינית בהכנה. ממש לא היה לי הרבה זמן להתארגן.

אז מה מכינים?

הכנתי סיר של פסטה מקמח מלא (מסולסלת)
כלי עם ירקות חתוכים (עגבניה, מלפפון, פלפל מתוק, גזר)
כלי עם הפסטרמה הבייתית המעולה שלנו
כלי קטן עם קטשופ (לפינוק. בד"כ אני לא מרשה להם...)



באוטו מצאתי גם כמה תותים שחיכו לנו. אז אפילו היה לנו קינוח.

הגענו, התארגנו וישבנו לנו לאכול בנחת את מה שהבאתי. כל אחד ומה שהוא רצה (הגדולה הלכה בינתיים לחברה).
אני שמחה שהספקתי להתארגן מראש, כי אחרת היה לוקח עוד הרבה זמן עד שהיינו אוכלים. אני לא בטוחה שאני הייתי עומדת בזה...